От х:

Днес в x:

11 °C

Кампанията „За повече деца в България“ финансира две хасковски семейства за ин витро

Изображение 1 от 2

  Близо 7 хил.лева ще бъдат разделени между две двойки от област Хасково за финансиране на ин витро процедура.

  Част от парите -7890 лв. са събрани от Коледния благотворителен базар и по време на бала, който областният управител Станислав Дечев посвети на каузата „За повече деца в България“ за втора поредна година. Сумата вече е преведена по сметката на Фондация „Искам бебе“, към която двойките ще подават документи за финансирането. Част от общата сума за подпомагането тази година влизат в общата сметка от разпродажбата на фотографии на курсисти на PHOTO SCHOOL, която се състоя преди седмица в сградата на областната управа.

  Днес ръководителят на фото курса Иван Златев предаде сумата на предс. на УС на Фондация “Искам бебе“ Мария Янева. Тя гостува на губернатора на Хасково, за да обяви старта за кандидатите за финансиран. Документите се подават до 20-ти март. Те могат да бъдат изпращани на имейла на Фондацията. За всички кандидати Мария Янева отбеляза, че стиска палци. Тя не забрави да спомене като много радостен и факта, че от Хасковска област са двете близначета, родени в края на 2018 година именно след ин витро, финансирано с пари по кампанията. Общо 18 бебета са се появили на бял свят през миналата година с помощта и подкрепата на Фондация „Имам бебе“.

  Условията за финансирането и през тази година остават непроменени. Кандидатите трябва да са жители на Хасковска област поне от две години с адресна регистрация. Двойката трябва да е изчерпала четирите възможности за ин витро процедури, финансирани от държавата. Възрастта на женат  трябва да е от 20 до 40 години, ако се използва собствен генетичен материал и до 45 години, ако е включена в донорска програма. Двойката може да се е възползвала и от общинската програма за финансиране на ин витро.

  Имената на партньорите, които ще бъдат подпомогнати, ще бъдат изтеглени след месец чрез жребий. Областният управител се надява, че добрата новина ще може да им бъде съобщена с участието и на щастливата двойка от Любимец, която миналата година получи помощ и вече се радва на близначики.

  От PHOTO SCHOOL обещаха, че ще продължат да подпомагат благотворителните каузи.

  Стана ясно, че преди няколко дни Мария Янева се е отказала от подаръците и цветята за рождения си ден и е помолила гостите си вместо тях да дарят определената сума за инициативите на Фондацията.

  Днес обаче областният управител на Хасково Станислав Дечев я изненада като й подари откупената от него по време на благотворителния базар фотография на Александър Йорданов от PHOTO SCHOOL. Изборът му на снимка е многозначителен. Кадърът на ученика от Професионалната гимназия по механоелектротехника в Хасково, е запечатал единствения възможен път по който село Лисиците, се свързва със света-висящият мост.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Бо
   борката кереза -енженер
   3 -1
   15:44, 20 фев 2019
   ММария Янева стискала палци Ммарийче в тази ббебешка фондация стискайте друго --няма да го кажа то се подразбира А областния да праща мераклиите за бебе в кв Република там деца колкото искаш пък и матгалите по 24 часа само това правят и то без фондация Нъл тъй
  • 2
   Ми
   Михалванич
   4 -2
   15:47, 20 фев 2019
   А тоя юнак до Дечев какъв го играе във фондацията да не би да е осеменител Не ели още рано да е по къс ръкав още сме февруари

  Хороскоп за 29.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Общуването с близките ви днес ще ви донесе спокойствие и увереност за бъдещето. С лекота ще решите домашните проблеми. Не унивайте. Разчитайте повече както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Делата, започнати днес ще завършат с успех. Хубавите емоции и настроения ще ви направят и по-добри.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Вървите неотклонно по пътя, който сте си избрали. Макар и бавно, постигате целите си и това ви изпълва със задоволство. Не сте склонни да се поддавате на влиянието, което някои хора се опитват да наложат над вас. Следвате единствено собствените си принципи и не се интересувате от то приказките на околните. Сърдечният ви партньор има нужда от помощта ви.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Колебанията ви са напълно излишни. Действайте решително и желаните резултати ще се превърнат в реалност. Не се тревожете за половинката си, тя се справя чудесно и без вашите напътствия. Не прекалявайте със загрижеността си.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Оставете вълната на проблемите да мине над главата ви, без да ви засегне. Любовта е тази, която ви закриля, съветва и направлява. Вслушайте се в съветите на любимия човек. Днес вие сте едно цяло. Доверете му се и заедно решавайте. Посветете се на изкушенията на една страстна любов. Този свят е сякаш само за вас двамата.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Шумът и суетата не са сред представите ви за неделен ден. Във възможностите ви е да бъдете по-внимателни и добри с околните, без да ги притеснявате с претенциите си. За това потърсете тихо място за отмора, където да останете насаме със себе си и мислите си. Нечия любов ще ви помогне да се възстановите от стреса и даде сили за нови предизвикателства.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Пролетният ден ще привлича много от вас навън, сред природата. Там ще получите тласък на идеи и по-късно с лекота ще вземате решенията си. За да откриете пътя ви е нужна добра ориентация и подготвеност, а вие ги имате и двете. Ще срещнете подкрепа, щом сте готови да я приемете.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Финансови несгоди и свързаните с тях семейни взаимоотношения ще притесняват много от вас. В очакване сте нещо добро да се случи, но за това ви е нужна надеждна подкрепа, с повече аргументи в своя защита, ще се справите. Консултация със специалист ще облекчи оплакванията ви и направи по-леко и бързо да преминат неразположенията ви.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Направете нужното, за да запазите доброто настроение на всички около вас. А някои от вас ще получат покана за излет сред природата. Не се колебайте дълго. Разходката, освен че ще ви разтовари, ще ви зареди с много положителна енергия и приятни емоции.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Отдайте се на почивка, заслужили сте я. Работата в къщи може и да почака. Правете неща, които ви доставят удоволствие, четете, гледайте телевизия, мързелувайте активно. Вижте се с приятели, веселете се и забравете за грижите. До вас ще достигне вест, която може да ви провокира към нови търсения.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Бъдете по-сдържани в оценките си за хората. Рискувате много, ако споделите мнението си с неподходящия човек. Не прибързвайте с отчаянието, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
  29 мар 2020
  Последни новини