От х:

Днес в x:

Масларова осъди България за 8000 евро

Бившият министър на труда и социалната политика Емилия Масларова ще получи 8000 евро. Това е решението на Европейския съд по правата на човека в Страсбург, заведено от нея срещу България, съобщи БНР.

Решението на съда бе оповестено днес, 31 януари.

България трябва да плати 5000 евро за неимуществени вреди на Масларова, както и да й покрие 3000 евро за разноски по делото.

Според решението България е нарушила презумпцията за невинност и правото на защита на бившия социален министър в Тройната коалиция.

Припомняме, през 2015 г. бившият министър на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) по времето на тройната коалиция бе обвиняема заедно с Иван Кръстев, Венцислав Драганов, Михаил Методиев и Росен Стефанов за длъжностно присвояване в особено големи размери.

Според обвинението Масларова, заедно с изброените лица като помагачи, е присвоила 11 млн. лв. от 19 млн. лв. за реконструкция на сградата на ведомството в Стара Загора.

Димитър Димитров бе подведен под отговорност в качеството си на бивш заместник социален министър, а Иван Пенев като бивш главен секретар на ведомството.

Разследването продължи 6 години.

През декември 2015 г. Масларова бе оправдана.

Две години по-късно стана ясно, че прокуратурата била провалила делото срещу Масларова.

Емилия Масларова не е единственият бивш министър, който осъди България. На 31 декември стана ясно, че и бившият здравен министър в кабинета "Борисов-1" Божидар Нанев осъди страната ни за 100 000 лева.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ми
    Мина
    3 0
    19:35, 31 яну 2019
    Ами нея трябва да я осъдят всички пенсионери,щото искаше да ги праща на море през зимата. И по всяка вероятност трябваше и да се къпят.
  • 2
    Ке
    кенанския лъв
    0 0
    00:14, 1 фев 2019
    От дърта мьстия какво друго може да се очаква!
Последни новини