От х:

Днес в x:

Масларова: Няма драма ако не съм в листите

Масларова: Аз съм икономист и не е проблем ако не съм политик

Няма драма ако не съм в листите за следващите избори, бодро обяви от Хасково червената депутатка Емилия Масларова. Има много други подготвени хора, които могат да се справят, а и политиката ме изтощава, допълни тя. Масларова посочи, че е доцент и преподавател и бъдещите и изяви са канализирани от образованието и.

Повод за думите и бе афиширането сред активистите на нейната партия намерение в бъдещият парламент да не се допускат хора, които са от дълго време в политиката. Както и намерението на БСП за гражданска квота, до 15-20 %, в бъдещите избирателни листи. „Трябва обаче да са легитимни“ многозначително добави депутатката. Накратко това означава както да представляват определена група хора, така и да са подготвени в конкретна сфера. В бъдещите листи ще има % специалисти по макроикономика, социална политика, юристи и прочие подготвени кадри. Пък и исканията на сега протестиращите са същите каквито ние издигаме от дълго време, допълни Масларова. Тя се срещнала с протестиращите майки, но не открила нищо ново в претенциите им. За същото настоявали от партията и по отношение на монополите, възрастта за пенсиониране и ред други социални проблеми. Именно социалната политика била най-неглижирана от сегашното правителство. Министър Тотю нямал зъби да ги покаже на колегите, а един социален министър винаги трябвало да е в опозиция на колегите си от правителството, защото за него никога нямало пари.

Обичайно, червената депутатка подложи на унищожителна критика вече бившите управляващи. Освен социалната сфера, тя се възмути и от политизацията на управлението. И даде пример как един вътрешен министър си позволявал да дава присъди на съдебната власт.

Що се отнася до бъдещите избори, Масларова заяви дословно: „Ако изборите са честни, ще има нови избори към края на годината“. Тоест, при очертаващото се равновесие между партиите има реален риск от хронична парламентарна криза.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини