От х:

Днес в x:

Съветнически групи ще помагат на областното БСП

Десет съветнически групи ще помагат на регионалната структура на БСП, обяви шефът на областните социалисти Стефан Танев. Ръководителите на всеки от съветите ще бъде професионалист в своята област, а самите структури са нещо иновация в местното управление, каза още регионалният шеф на БСП.

Стефан Танев участва в съвместна пресконференция заедно с депутатът-социалист от хасковско Емилия Масларова. Екссоциалният министър коментира акцентите в поставените проблеми на Националния съвет на БСП, който е първият от началото на парламентарния сезон. "Обявената цифра за неразплатени дългове от над 1 милиард лева от държавата към фирмите, е твърде обезпокоителна и говори за тежка ситуация в държавата, особено като се има предвид, че сме на прага на есенния сезон", коментира Масларова. Тя потвърди, че социалистите ще настояват повишаването  на минималната заплата и пинсиите да бъдат обвързани със социалните плащания, както е било преди.

В БСП са силно разтревожени и от цифрите, които тези дни се въртят в медийното пространство в областта на държааанта собственост и приватизация. Според социалистите само за около 900 000 декара държавна земя от общо над 2 млн. дка. има информация, че са дадени под наем и какви са постъпленията от тях. За останалите не се знае какво се случва.

„ Демографската политика трябва да е най-важният елемент от политиката за държавна сигурност“, каза още Емилия Масларова. Тревогата на хората на Станишев идвала от факт, че в сравнение с последното преброяване, при последното децата, които живеят в България до 18-годишна възраст са с над 400 000 по-малко. Според последната статистика пък от около 730 000 малчугани, които би трябвало да са влезли в класните стаи за първи път тази година, 200 000 не са пристъпили през училищния праг.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини