От х:

Днес в x:

19 митничари уволнени по два пъти, готвят секира за още 25

Емилия Масларова, Иван Станчев, Светла Бъчварова

„19 служители на митницата в Свиленград ги уволняват за втори път. Първият път те са били възстановени от съда, който им е присъдил и съответните обезщетения. Сега отново са им пуснали предизвестия. Ще направя официално запитване до министъра на финансите Симеон Дянков защо допуска подобно разхищение на големи суми държавни пари“.

Това заяви на пресконференция днес в Хасково народният представител от БСП Емилия Масларова. Тя допълни, че по нейна информация бил изготвен списък с още 25 митничари, които предстои да бъдат уволнени.

Бившата социална министърка коментира последните законодателни промени на мнозинството от ГЕРБ, които определи като „опити, грешки“. „Променени миналата година закони сега отново се прекрояват, като се връщат старите текстове. Това са експерименти на гърба на хората“, възмути се Масларова.

10 000 лева от депутати от левицата са били дарени за бедстващото село Бисер. „Около 150 семейства продължават да са в окаяно положение“, допълни Масларова. Освен нея на брифинга бяха и общинският лидер на БСП Иван Станчев, както и областният – проф. Светла Бъчварова. Според нея наистина има опасност от отравяне на почвата на Бисер от наносите в язовир „Иваново“. По нейна препоръка в селото били изпратени специалисти от института по почвознание „Пушкаров“, които вчера взели проби. Резултатите от тях трябва да са готови в понеделник.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини