От х:

Днес в x:

9 °C

29-метрова кула ще изпраща сигнали за пожари около Хасково

29-метрова метална кула-наблюдателница край Хасково ще изпраща сигнали за горски пожари към център, разположен в сградата на общината.

За изграждането на съоръжението Община Хасково вече сключи договор с фирмата Консорциум „Телелинк груп“ ДЗЗД след спечелена от дружеството обществена поръчка.

Договорът е на стойност близо 332 000 лв., без ДДС. Срокът за изпълнението му, който започва да тече, след като Консорциума получи писмото за възлагане и старт на дейностите, е 90 календарни дни.

Финансирането е осигурено по проект за закупуване на високо технологично оборудване за ранно оповестяване при възникване на горски пожари. По разработката има съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие и финансови средства на Гърция и България чрез Програмата за трансгранично сътрудничество.

Кулата ще бъде изградена от стомана. Тя ще е на площ 15 на 15 метра и ще бъде разположена в парцел край бул.“Освобождение“. Съоръжението ще е оборудвано с 24 фотоволтаични панели. На него ще има камери и метеоролигчна станция. Сигналите от кулата ще се изпращат към контролен център в сградата на община Хасково. Приемането им ще става чрез 4 -метрова антена на покрива на администрацията.

По същия проект предстои Община Хасково да закупи и един нов специализиран автомобил – автовишка, за което вече има избран изпълнител след проведена обществена поръчка и предстои сключване на договор.

Haskovo.net
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  По
  Порчо
  17 -2
  16:16, 28 дек 2018
  А-а, малко е! Можеха да прилапат поне половин милион!
 • 2
  Да
  Далаверков
  9 0
  19:27, 28 дек 2018
  Масларов само с лапане и прецакване на хора в тоя живот не става!
 • 3
  Жи
  Живеещ на високо
  9 -1
  10:35, 29 дек 2018
  Хлтурата е тъжна, ненужна и разочароваща. Апартаментът ми е на 31 м височина! В Хасково има поне 20 блока с още по-голяма височина. Покривите им са идеални за тази цел. Скудоумието обаче е повсеместно!

Хороскоп за 06.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Укротете темпото, денят не е подходящ за инициативи и активност, от какъвто и да е характер. Усамотението ще ви се отрази обновяващо на психиката и мисленето. Не мислете за работа и пари, дори и да ви се струва, че е наложително. Ще поемете в тази посока, но не днес.
06 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате прекалено много енергия за да прекарате деня в почивка. Заемате се с какво ли не, докато накрая не откриете онова, което наистина ви удовлетворява. В личен план ви очакват много приятни мигове с човека до вас. Помислете обаче преди да предприемате по-рисковани начинания днес. Моментът не е подходящ.
06 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Телефонно обаждане може да обърка плановете ви. Използвайте свободното си време за необходими дейности в дома ви, но не ангажирайте околните непременно да ви помагат. Ако се окажете между две противоположни мнения, но не избързвайте да вземате страна. Изчакайте и ще спечелите.
06 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви днес е чудесно. Захващате се с много дела наведнъж, но учудващо за хората около вас, успявате да ги свършите по задоволителен начин. Ще се изненадатe от реакцията на свой близък човек за нещо, което възнамерявате да свършите в близо бъдеще. Дайте шанс на човек, с когото сте в незадоволителни отношения да покаже на какво е способен.
06 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес сте особено привлекателни за околните и най - вече за представителите на противоположния пол. Не се поддавайте на чужди внушения, колкото и примамливи да изглеждат те. Получавате добри новини, които разплитат доста възможности.
06 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще прекарате спокоен ден в домашна обстановка, което ще бъде много полезно за възстановяване на душевния ви баланс. Спокойно можете да се посветите на любими и разтоварващи занимания, като оставите работата настрана. Околните често ще се допитват до вас, а вие бихте могли да им бъдете много полезни с точните си съвети.
06 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съществува вероятност да останете разочаровани от някой или нещо. Залагате прекалено много на събитие, което няма да оправдае очакванията ви. Вслушайте се в съвета на свой близък, попадал в аналогична ситуация. Заемете се с нещо, което ви е приятно, и което ще отклони мислите ви от грижите, които мислите, че имате.
06 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Създайте си приятни занимания, с които да се откъснете от мисли, свързани с работата, грижите и тревогите ви. Умението ви да решавате проблемите по по-нестандартен начин ще привлече на ваша страна човек, с който ще имате общо бъдеще. Ще срещнете подкрепа за своя идея, която разработвате от доста време.
06 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Приемате като предизвикателство онова, с което се заемате днес. Стараете се да внесете спокойствие около себе си и наистина успявате. Важен за вас партньор е взел решение, което считате за неуместно, но навреме съумявате да го възпрете. Привлечени сте от идея, която е трудноосъществима, но не и невъзможна.
06 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въображението ви не познава граници, а и енергията ще ви е достатъчна за да осъществите идеите си. Ако успеете да съхраните ентусиазма си, ще стигнете до добри резултати. Сияйното ви излъчване ще ви подари нови приятели и ще ви превърне в желани партньори. Към вас се насочват повече от добри сили.
06 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви се отдава да намирате по-лесно това, което търсите. Дали спокойствие или нови занимания, към всичко ще се отнесете сериозно и с мисъл за близките си. Което не е никак малко, като се има предвид свободолюбивия ви дух и поведение. Не демонстрирайте с повод и без повод самочувствието си.
06 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Здравето ви изисква щадящи грижи, пренебрегването на които може да доведе до усложнения. Отношението ви към конкретна задача изисква да бъде преразгледано, предвид настъпили промени и условия по изпълнението й. Ще реализирате идея, която добре се вписва в плановете на онези, които очакват това от вас.
06 дек 2020
Последни новини