От х:

Днес в x:

Отрязаха кандидатурата на хулиганка за съдебен заседател

Кандидатка за съдебен заседател в Хасковския окръжен съд беше отрязана на общото събрание на съдиите от Пловдивския апелативен съд. Тя не е допусната заради факта, че има административно наказание за хулиганство.

За съдебни заседатели за Окръжен съд-Хасково с мандат от 2019 до 2022 г. са одобрени останалите 35 кандидатури. 13 от новите заседатели по делата в Хасково са с квалификация в областта на педагогиката, психологията и социалните дейности.

На общо събрание бяха одобрени и кандидатите, предложени от общинските съвети на Стара Загора, Димитровград, Свиленград, Харманли и Кърджали.

Съдебните заседатели имат равни права и задължения със съдиите. Кандидатите за съдебни заседатели трябва да са на възраст от 21 до 68 години; да имат настоящ адрес в общината; да са завършили най-малко средно образование; да не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията и да не страдат от психически заболявания.

Желаещите да станат съдебни заседатели не могат да бъдат съдебни заседатели в друг съд, не могат да бъдат общински съветници в съдебния район, за който са избрани. Те нямат право да участват в ръководството на политическа партия, коалиция или организация с политически цели. Кандидати не могат да работят в съд, прокуратура, следствени органи, МВР или други органи от системата за национална сигурност, намиращи се в района, за който са избрани.

Най-малко 10 на сто от лицата, които се включват в списъка на кандидатите за съдебни заседатели, трябва да са със специалност педагогика, психология и социални дейности.

Мандатът на съдебните заседатели е 4 години. Те получават почасово заплащане за труда си, което е не по-малко от 20 лева на ден.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    митю клявката
    6 -3
    15:03, 11 дек 2018
    Тая хулиганка от герб е била ,па как така големите хулигани не са я одобрили-?
    Странннноооо!!
Последни новини