От х:

Днес в x:

Забавления, игри и концерт за деца в Деня на хората с увреждания

    Деца и младежи с увреждания от Хасково, Харманли и Димитровград отбелязаха съвместно днешния международен ден на хората с увреждания.

    Празникът под надслов „Да мечтаем заедно“, организиран от община Хасково, започна в спортна зала „Дружба“. В него се включиха потребители на социални заведения, родители и техни приятели. Всички заедно танцуваха, пяха и се забавляваха, а за доброто им настроение се погрижиха водещите Янко Митев и Силвия Предова.

    Група от участниците влязоха в ролята на актьори, пресъздавайки част от приказка. Други пък рисуваха и изработиха коледни играчки в предварително подготвените арт ателиета. Бях предвидени и забавни игри, в които децата и младежите участваха с истински ентусиазъм.

    В края на празника всички участници получиха подаръци – плодове и и играчки, съобразени със специфичните им потребности.

    Гост на празника беше кметът Добри Беливанов. Той поздрави участниците и заяви, че общината за пореден път отбелязва този ден, с което показва уважението и загрижеността си за децата и младежите с увреждания. Градоначалникът допълни, че се полагат усилия за подобряване начина на живот на хората от тази група. Той допълни, че кметството работи по проект за изграждане на нови Дневни центрове за деца с увреждания и припомни, че Общностният център беше разширен.

    Директорката на Дом „Марина“ Таня Ганева заяви, че отбелязването на Международния ден за хората с увреждания е начин да се покаже, че те съществуват и са част от обществото. „Могат да се забавляват, да танцуват, да пеят, доколкото им позволяват физическите и умствените увреждания. Не трябва да ги игнорираме, а напротив - да се забавляваме заедно с тях, да им помагаме да мечтаят.

    По-късно – в 11 часа започна празничен концерт в театър „Иван Димов, отново посветен на Международния ден на хората с увреждания.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини