От х:

Днес в x:

10 °C

Ужасяващо: Затворник призна за 90 убийства, ФБР вече доказа 34

Федералното бюро за разследване съобщи, че е получило ужасяващо признание от 78-годишен затворник, което го превръща в един от най-страшните серийни убийци в САЩ.

Самюел Литъл е заявил пред агентите, че е извършил 90 убийства на територията на САЩ за периода от 1970 до 2005 година. Жертвите му са предимно жени, а престъпленията са извършени от Калифорния до Мериленд, съобщи Би Би Си.

78-годишният Литъл бил арестуван през 2012 г. в Кентъки и прехвърлен в Калифорния по искане на местната полиция, която го издирвала по обвинение за наркотици. Литъл вече имал досие за изнасилване и въоръжен грабеж.

По време на разследването обаче е установено, че ДНК-пробата, взета от мъжа, съответства на намерените следи при убийствата на три жени в Лос Анджелис през 1987 и 1989 година.

Две години по-късно Самюел Литъл получава три доживотни присъди без право на помилване, въпреки че твърди в съда, че е невинен.

За разкриването на другите престъпления от значение се оказва факта, че полицията на Лос Анджелис се обърнала към базата на ФБР за сексуални престъпления и убийства, известна като ViCAP. Така до момента е потвърдена вината на Литъл за 34 убийства.

Самият той започва да говори пред агентите, като до момента е признал за 90 извършени убийства. Най-често негови жертви са били уязвими жени - наркозависими и проститутки. От показанията на екзекутора става ясно, че той помни в детайли жертвите си, както и самите убийства - къде се е намирал, каква кола е карал.

Най-младата жертва на серийния убиец, според неговите показания, е била на 16 години.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини