От х:

Днес в x:

12 °C

Задържаха сериен убиец в Кипър, оказа се с български корени

35-годишен военнослужещ от български произход се оказа първият сериен убиец в Кипър, съобщава NOVA, като се позовава на местни медии.

По непотвърдена информация майката на задържания Никос Метаксас е българка от Стара Загора, която била омъжена за кипърски гражданин.

До момента Метаксас е признал за убийството на седем жертви – пет жени и две момиченца. Преди дни обаче кипърската полиция извади пълен списък с общо 22 жени, които са изчезнали. Всички са чужденки, работещи в Кипър, а три от тях са българки. Една от последните изчезнали е българска манекенка, а първата жертва на серийния убиец се предполага, че е била бременна от него.

С всички свои жертви военният се е запознавал в социалните мрежи под псевдоним.

Полицията в Кипър откри човешки останки в неделя при разследване на заподозрян. Серийният убиец останал неразкрит почти три години, съобщи „Ройтерс“.  

Случаят започва да се разплита преди две седмици, когато туристи попадат на тялото на филипинка. Те откриват случайно първата жертва след като влизат в неупотребявани вече шахти. Седмица по-късно е арестуван и самият Метаксас. Именно той е насочил разследващите към токсичното езеро на мината, където в куфари с каменни блокове е изхвърлял телата на жертвите си.  

Полицията твърди, че заподозреният офицер от кипърската армия, е признал, че е убил пет жени и дъщерите на две от тях – деца на шест и осем години. Той се свързва с жените в сайт за онлайн запознанства.  До момента са намерени три тела, а вчера четвъртото тяло е открито в куфар, изваден от силно токсично езеро близо до изоставена мина на запад от столицата Никозия, съобщават полицейски източници.

По информация на местните медии Метаксас е бил изключително ерудиран и образован човек, който се е грижел много за двете си деца, въпреки че е бил разделен със съпругата си. По тази причина колегите му били шокирани, че именно той е серийният убиец.

Освен това Метаксас е бил и любител фотограф. При разследването се оказало, че снимките, които правел, били от мястото, където изхвърлял телата на жертвите си. Предполага се, че той е използвал фотографията като претекст, в случай че бъде забелязан в пустата местност.

Една от хипотезите за мотивите му е, че убийствата са вследствие на тежка травма от детството на военния, тъй като родителите му са се развели, когато той е бил 15-годишен. Към момента майка му все още живее в Кипър, но с нея няма никакъв контакт.

Заради зловещите разкрития в Никозия се готви протест в петък. Темата ще се разгледа и в парламента, за да се вземат мерки за защита на авторитета на кипърската държава. Максималното наказание, което Метаксас може да получи за деянията си, е доживотен затвор, тъй като през 1983 г. в страната се отменя смъртното наказание.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини