От х:

Днес в x:

Арест в Димитровград за видео файлове със сексуална експлоатация на бебета

Димитровградчанин е сред задържаните при акция на антимафиотите от отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП заради онлайн сексуална експлоатация на деца. Спец операцията е проведена в средата на ноември на територията на Стара Загора, София, Казанлък и Димитровград, съобщава МВР.

Задържави са общо петима мъже заради притежание и разпространение чрез “P2P” мрежи в Интернет на материали, съдържащи брутални сцени на детска сексуална експлоатация.

По време на процесуално-следствените действия в петте жилища, обитавани от задържаните, киберекспертите са установили огромно количество /над 2 терабайта /видео файлове и изображения с брутални сцени на сексуално насилие над деца на възраст 5 - 9 години.

На един от адресите – в Димитровград, в съдържанието на 30% от намерените видео файлове жертвите били бебета на възраст до 3 месеца.

В процеса на работата по случая е изяснено, че мъжете са развивали дейността си в период от около и над 3 години.

На адрес в ж.к. “Люлин“ в София, под наблюдението на СРП разследващите задържали 43-годишен, на когото по-късно е наложена постоянна мярка за задържане под стража. Изяснено е, че той целенасочено е създавал еротични обяви с лични данни на набелязаните от него деца.

Дни след създаването на обявите, изпращал по Скайп линковете на обявите към жертвите си. Така изнудвал децата за срещи, като при отказ заплашвал да разпространи обявите им в социалните мрежи, пред родители и техни съученици.

43-годишния стигнал и по-далеч в действията си за установяване на контакт с деца - неотдавна създал, заедно с още двама мъже от обкръжението си, НПО с благовидния предмет на дейност популяризирането на физическото възпитание сред подрастващото поколение.

До момента, само през ноември, експертите от специализирания отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП неутрализираха подобна дейност на 8 мъже във възрастовата група 40-50 г.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ке
    Кенанския Маймун
    38 0
    18:25, 23 ное 2018
    Направо да ги набиеш тия не на кол , а на кръст :))
  • 2
    Ne
    New
    35 0
    19:08, 23 ное 2018
    Народа е полудял! Вече няма нищо нормално... Разстрел за тия гнусни изгоди!
  • 3
    De
    Deniss
    28 0
    20:24, 23 ное 2018
    Ще ядат и ще лягат на топличко в затвора, а народа ще черпи! Дори нямат право да дишат тези болни същества! Екзекуция с ток!
    • Ев
      ЕВН
      1 0
      09:24, 28 ное 2018
      Тока е скъп. С брадвата на площада. Като се търкулят 2-3 кратунки пред общината и криминалните актове рязко ще спаднат. Крум е измислил как да се справя с престъпността преди 1200 години, но народа е забравил.
  • 4
    Аз
    Аз
    20 0
    21:18, 23 ное 2018
    Изроди.
  • 5
    Уж
    Ужас
    5 0
    19:53, 24 ное 2018
    Да им ги отрежат и сложат в устата им, дано се задавят!
Последни новини