От х:

Днес в x:

Френски съд връща Баневи в България, те не искат

Бизнесмените Николай и Евгения Баневи, които бяха арестувани във Франция, може да бъдат върнати на българските власти. Това реши апелативният съд в Екс ан Прованс, Южна Франция. Това решение обаче не е окончателно.

Баневи имат право да обжалват в 3-дневен срок. Веднага след като съдът отсъди, Евгения Банева побърза да подшушне на своя адвокат, че иска да обжалват, той обаче заяви, че все още не е сигурно.

От трите възможни варианта за изход от днешното заседание, съдът се спря на най-малко благоприятното за Баневи. Френският им адвокат обаче заяви, че преди да го обжалва, внимателно ще проучи мотивите на магистратите.

„Не е сигурно, че ще обжалваме. От разговора ми с тях след обявяването на решението Баневи държат да се знае, че по никакъв начин няма да се укрият от българските власти”, заяви Венсан Пенар, адвокат на семeйство Баневи.

В случай, че все пак семейството реши да оспори това решение, след 30 дни отново Касационният съд ще бъде този, който ще се произнесе. Адвокат Пенар заяви, че дори върнати в България, Баневи могат да бъдат съдени единствено по точките от двете европейски заповеди за арест, но не и за други провинения.

„Ще помислим добре, но ако решим да не обжалваме, то до 10 дни след това семейство Баневи трябва да бъде предадено на българските власти”, обясни адвокатът.

Евгения и Николай Баневи бяха арестувани на 26 октомври на летището в Ница, на път към София. Обвиненията срещу тях в България са за присвояване и данъчни престъпления.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ba
    Bai mangal
    36 0
    07:39, 22 ное 2018
    Заради такива отпадъци пропадна България! Директно в Белене!
  • 2
    Ми
    митю клявката
    13 -1
    12:17, 22 ное 2018
    Ааа,не никакво Беляне!!
    Да я ползваме Банева по списък,що да я лишаваме от удоволствия??такава е ммммазнааа...
    Мммм
  • 3
    До
    До протестиращите
    11 -2
    13:00, 22 ное 2018
    Няма ли да протестирате и затова,че връщат Баневи в България? Такива честни и трудолюбиви хорица,които стотинка не са откраднали от България.
  • 4
    Зо
    Зорко
    1 -3
    13:18, 22 ное 2018
    "Тумбала, тумбала, тумбала-лайка......", останалото го знаете. На кое се казва "стотинка", че не познавам такъв паричен знак ?
  • 5
    Ko
    kovo
    0 0
    09:39, 23 ное 2018
    Само не ми стана ясно, уж при ареста на аерогарата пътували за България, а пък сега не искат да ги връщат тук. А някой видял ли е билетите им за България или са били на аерогарата за да избягат.
    • Ko
      kovo
      0 0
      09:40, 23 ное 2018
      Само да допълня: е тук надявам се няма да ни осъдят в Страсбург за неправилен арест.
Последни новини