От х:

Днес в x:

ПМГ- Хасково с грамота от министър Вълчев за Европейската седмица на програмирането

    Природо-математическата гимназия в Хасково „ Акад. Боян Петканчин“ е сред петте най-активни училища в България по време на европейската седмица на програмирането.

    Директорът на елитното училище Гергана Атанасова получи от министъра на образованието Красимир Вълчев на церемония днес грамота за инициативите, проведени в гимназията от 6 до 21 октомври. В този период по инициатива на Европейската комисия в различни краища на стария континент се проведоха различни събития с участието на 24 000 деца от 55 населени места.

    В България бяха проведени близо 600 инициативи в училища в цялата страна. Участниците в тях направиха своите първи крачки в роботиката, програмирането и моделирането.

    Петокласниците от Математическата гимназия в Хасково създадоха своята първа програма на платформата HOUR of CODE в часовете по Информационн технологии. А в Регионална библиотека "Христо Смирненски" се запознаха с робота Finch и се научиха да го управляват чрез код.

    „Всяка една инициатива беше интересна и уникална, насочена към важни умения, на които ще разчитаме за бъдещето“, посочи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на награждаването на най-активните участници. Той посочи, че предизвикателството пред образователните системи е да направят така, че все повече деца да придобият умения за кодиране.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Още новини

    Последни новини