От х:

Днес в x:

6 фирми искат да изработят Устройствен план на община Хасково

  6 фирми кандидатстваха за изработване на Общ устройствен план на община Хасково. Офертите бяха отворени днес в публично заседание в община Хасково от 5-членна комисия с председател Тодор Грозев, главен архитект на общината. Процедурата започна в 10:10 часа, когато нямаше представители на фирмите-кандидати.

  Заявки бяха подадени от „Фор райс“ ЕООД, „ОУПО Хасково“, „ДЗЗД Планконсулт“, „Национален център за териториално развитие“ ЕАД, „Хасково – визия за бъдещето“ и „ДЗЗД Урбис консулт“.

  Обществената поръчка включва изработва на Общ устройствен план /ОУП/ на Община Хасково в две фази - фаза предварителен проект и окончателен проект. Успоредно с изработването на проекта на ОУП изпълнителят трябва да изготви и екологична оценка, включваща и оценка за съвместимост.

  Прогнозната стойност на обществената поръчка е 450 000 лева без ДДС. Според обявлението тя трябва да бъде изпълнена в рамките на година и половина.

  Това е втори опит за възлагане на обществена поръчка за изработване на ОУП. Първата процедура стартира в началото на годината, но кметът Добри Беливанов неочаквано я прекрати броени дни след като бяха отворени ценовите оферти на кандидатите. Сред мотивите му за за прекратяване беше, че критериите са калпави. Първият път документи подадоха 9 фирми, но бяха отворени ценовите предложения само на 6 от тях, защото останалите 3 фирми бяха предложени за отстраняване по предложение на тогавашната комисия.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ро
   Росица
   45 -4
   11:38, 10 окт 2018

   Айде с тоя градоустройствен план.Най накрая направете нещо.Задължително го обсъдете и с гражданите. Искаме велосипедни алеи, не знам как ще го прекроявате този град.Хайде по бързо, че скоро ще останат само пенсионери и ц*****.Часовникът тиктака, времето минава и нищо не се случва в тоя град на тополите.Аз ако съм на вас ще докарам някакъв чужд архитект да ви направи градоустройствен план за модерен град колкото и да струва.Когато дойдем до момента да избираме кмет е хубаво да изберем някой дето е живял и е бил кмет в чужбина, защото хората искат да живеят като в Германия.Трябва ни деен човек, образован, да има визия за града за да стане нещо.Не искам да избираме познати муцуни дето пак ще ни вкарат в същите л***а. Хасковлии, отива си града.Тази община е тотално некадърна.Да не ми се оправдават.

  Хороскоп за 15.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате известни претенции днес относно работата на околните и това може да не се хареса на много от хората около вас. Това обаче едва ли е в състояние да ви попречи да реализирате намеренията си. Ще останете приятно изненадани от благоприятната ситуация в която попадате към края на деня. Промяна в личен план ще ви подейства освежаващо, не се лишавайте от нея.
  15.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отворете душата си за романтиката около вас и ще се изненадате от нагласата си за всякакви авантюри. Ще се окажете спокойна спирка и доверен приятел. Ще изживеете мечтани часове с любимия човек. Ще ви занимават имотни въпроси, за които приятели ще ви помогнат да осъществите замисленото.
  15.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
  15.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроени сте за повече удоволствия и развлечения, но бъдете и бдителни. Не всичко сега ви е позволено, и ако нарушите нормите ще страдате. Вашата любвеобилност навлиза в нов етап и се пазете да не прекалите с чувствата си. През този период са възможни хронични ставни и други оплаквания.
  15.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
  15.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Времето на открито, извън дома не е загубено. Ако имате нужда от спокойствие, природата е добрата алтернатива. С подходяща компания часовете ще минат приятно. Но при някои се налага да се посветят на учене или да използват деня за наваксване на пропуснатото.
  15.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Част от вас ще пристъпят към изпълнение на планираните си задачи, в които влизат и домашните задължения. Други ще използват деня за отмора или просто на разходка, но ще ви бъде приятно. За повечето от вас съдбата е подготвила приятни изненади, придобивки и положителни емоции.
  15.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нежеланието ви да се съобразявате с проблемите на приятелите си ще влоши отношенията ви. Мислете за времето, когато ще имате нужда от тях, защото е сигурно, че такова ще дойде. Работата, която намирате за привлекателно ще ви отегчи с непредсказуемите си препятствия. Не се отказвайте лесно.
  15.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако има нещо, което тревожи мислите ви не се колебайте да го споделите. Ще намерите по-бързо решението и ще ви олекне. Добре е да не се ангажирате с прекалено много задачи. Постепенно ще навлезете във форма, но до тогава се щадете повече. Така можете да постигнете резултатите, които очаквате.
  15.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мерете думите си, рискувате да засегнете чувствата на близък човек, оставайки неразбрани. Очакванията ви са големи, а обстоятелствата няма да ви поднесат изненади. Нужно е още да поработите за да стигнете до тях. Желанието ви е голямо, но не е достатъчно. Романтична закачка с приятен представител на другия пол.
  15.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
  15.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За да ви бъде приятно и уютно още от сутринта си помислете как да прекарате деня. Не се поддавайте на негативни мисли и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очаква ви един весел ден в компанията на приятни хора.
  15.09.2019
  Последни новини