От х:

Днес в x:

12 °C

6 фирми искат да изработят Устройствен план на община Хасково

  6 фирми кандидатстваха за изработване на Общ устройствен план на община Хасково. Офертите бяха отворени днес в публично заседание в община Хасково от 5-членна комисия с председател Тодор Грозев, главен архитект на общината. Процедурата започна в 10:10 часа, когато нямаше представители на фирмите-кандидати.

  Заявки бяха подадени от „Фор райс“ ЕООД, „ОУПО Хасково“, „ДЗЗД Планконсулт“, „Национален център за териториално развитие“ ЕАД, „Хасково – визия за бъдещето“ и „ДЗЗД Урбис консулт“.

  Обществената поръчка включва изработва на Общ устройствен план /ОУП/ на Община Хасково в две фази - фаза предварителен проект и окончателен проект. Успоредно с изработването на проекта на ОУП изпълнителят трябва да изготви и екологична оценка, включваща и оценка за съвместимост.

  Прогнозната стойност на обществената поръчка е 450 000 лева без ДДС. Според обявлението тя трябва да бъде изпълнена в рамките на година и половина.

  Това е втори опит за възлагане на обществена поръчка за изработване на ОУП. Първата процедура стартира в началото на годината, но кметът Добри Беливанов неочаквано я прекрати броени дни след като бяха отворени ценовите оферти на кандидатите. Сред мотивите му за за прекратяване беше, че критериите са калпави. Първият път документи подадоха 9 фирми, но бяха отворени ценовите предложения само на 6 от тях, защото останалите 3 фирми бяха предложени за отстраняване по предложение на тогавашната комисия.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ро
   Росица
   45 -4
   11:38, 10 окт 2018

   Айде с тоя градоустройствен план.Най накрая направете нещо.Задължително го обсъдете и с гражданите. Искаме велосипедни алеи, не знам как ще го прекроявате този град.Хайде по бързо, че скоро ще останат само пенсионери и ц*****.Часовникът тиктака, времето минава и нищо не се случва в тоя град на тополите.Аз ако съм на вас ще докарам някакъв чужд архитект да ви направи градоустройствен план за модерен град колкото и да струва.Когато дойдем до момента да избираме кмет е хубаво да изберем някой дето е живял и е бил кмет в чужбина, защото хората искат да живеят като в Германия.Трябва ни деен човек, образован, да има визия за града за да стане нещо.Не искам да избираме познати муцуни дето пак ще ни вкарат в същите л***а. Хасковлии, отива си града.Тази община е тотално некадърна.Да не ми се оправдават.

  Хороскоп за 29.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Сами си създайте условия, с които да подобрите ефективността в работата си. Служебните задачи ще потръгнат и шефът ви ще остане доволен от вас, но по-важното е, че вие ще се почувствате удовлетворени. Заслужавате повече във всяко едно отношение и съдбата ще ви зарадва. Очакват ви приятни изненади.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С присъствието си внасяте яснота и ред, а след себе си оставяте впечатление за човек, знаещ цената си. И е така. Ще продължавате да се интересувате от новостите в професията и ще полагате грижи за повишаване на квалификацията си. С усилията си ще подобрите бита на семейството си.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С каквото и да се захванете днес ще успеете. Резултатите ви може да са доста по-добри отколкото сте очаквали. Възможно е да се натъкнете на дребни пречки особено ако заниманията ви са свързани с много хора. Това едва ли ще ви направи впечатление и като цяло настроението ви днес е превъзходно. Успехи в интимната сфера ще зарадват някои от вас вечерта.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Бъдете внимателни към партньори, които ще се опитат да ви навредят. Предстоящите събития ще обърнат нещата във ваша полза, благодарение на бързата ви мисъл и реакции. Не се измъчвайте. Въпреки умората, се погрижете да направите вечерта приятна за себе си и близките ви.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Предизвикателствата на работното място ще ви мотивират да работите по-усърдно, за да докажете правилността на предложенията си. Със сигурност няма да скучаете. Близък човек ще ви поиска съдействие, ако можете да му помогнете, не му отказвайте. В живота ви се появяват нови, положителни тенденции, от които е добре да се възползвате.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предстои ви да изживеете вълнуващи емоции, свързани както с професионалната ви работа, така и с хората около вас. Заслужено ще се радвате на внимание и подкрепа, показали сте, че може да ви се вярва. Прекрасните отношения със семейството и партньора ви дават допълнително сили да се развивате многостранно.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви емоционален ден. Налага се да изясните позициите си в личен план, ако трябва отстъпете. Денят е подходящ за започване на тонизираща диета. Помислете и за възможности за повече раздвижване. Можете да се спрете и на варианти включващи компания и развлечения.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Развитията днес ще ви натоварят с допълнителни изисквания, с които ще трябва да се съобразите. Не оставяйте нищо за накрая и не пречете на другите да си свършат работата, в стремежа си да ги надзиравате и съветвате. С търпимост ще постигнете душевно равновесие и напредък във всичко.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Финалът предстои, мобилизирайте се и действайте по-енергично. Отстоявайте твърдо позицията си, така както вие умеете. Успехът ви е близо, направете нужното за да бъде радостта ви по-голяма. Ще привлечете вниманието на интересуваща ви личност и ще се радвате на взаимен интерес.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не търсете причини да се конфронтирате с онези, които не споделят мисленето и целите ви. Не се изкушавайте да се захващате с дела, за които е ясно, че ще ви е трудно да свършите днес. Запазете настроението си добро и приключвайки работата си, се погрижете за отдиха си.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите шанс да подобрите отношенията си с хора, с които по една или друга причина сте разделени. Ако проблемът е финансов, върнете дължимото или с подходящите думи изразете желанието си връзката ви да продължи. Обърнете се и към онези, които могат да ви дадат повече в общуването. Нуждаете се от някого, с когото да споделите вълненията си.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако се целите в успеха, разчитайте само на себе си. Полезни ще бъдат контактите ви с хора, с които в бъдеще може да обедините усилията си. Звезден успех за всички, които се занимават с творчество.
  29 яну 2020
  Последни новини