От х:

Днес в x:

6 фирми искат да изработят Устройствен план на община Хасково

    6 фирми кандидатстваха за изработване на Общ устройствен план на община Хасково. Офертите бяха отворени днес в публично заседание в община Хасково от 5-членна комисия с председател Тодор Грозев, главен архитект на общината. Процедурата започна в 10:10 часа, когато нямаше представители на фирмите-кандидати.

    Заявки бяха подадени от „Фор райс“ ЕООД, „ОУПО Хасково“, „ДЗЗД Планконсулт“, „Национален център за териториално развитие“ ЕАД, „Хасково – визия за бъдещето“ и „ДЗЗД Урбис консулт“.

    Обществената поръчка включва изработва на Общ устройствен план /ОУП/ на Община Хасково в две фази - фаза предварителен проект и окончателен проект. Успоредно с изработването на проекта на ОУП изпълнителят трябва да изготви и екологична оценка, включваща и оценка за съвместимост.

    Прогнозната стойност на обществената поръчка е 450 000 лева без ДДС. Според обявлението тя трябва да бъде изпълнена в рамките на година и половина.

    Това е втори опит за възлагане на обществена поръчка за изработване на ОУП. Първата процедура стартира в началото на годината, но кметът Добри Беливанов неочаквано я прекрати броени дни след като бяха отворени ценовите оферти на кандидатите. Сред мотивите му за за прекратяване беше, че критериите са калпави. Първият път документи подадоха 9 фирми, но бяха отворени ценовите предложения само на 6 от тях, защото останалите 3 фирми бяха предложени за отстраняване по предложение на тогавашната комисия.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ро
      Росица
      45 -4
      11:38, 10 окт 2018

      Айде с тоя градоустройствен план.Най накрая направете нещо.Задължително го обсъдете и с гражданите. Искаме велосипедни алеи, не знам как ще го прекроявате този град.Хайде по бързо, че скоро ще останат само пенсионери и ц*****.Часовникът тиктака, времето минава и нищо не се случва в тоя град на тополите.Аз ако съм на вас ще докарам някакъв чужд архитект да ви направи градоустройствен план за модерен град колкото и да струва.Когато дойдем до момента да избираме кмет е хубаво да изберем някой дето е живял и е бил кмет в чужбина, защото хората искат да живеят като в Германия.Трябва ни деен човек, образован, да има визия за града за да стане нещо.Не искам да избираме познати муцуни дето пак ще ни вкарат в същите л***а. Хасковлии, отива си града.Тази община е тотално некадърна.Да не ми се оправдават.

    Още новини

    Последни новини