От х:

Днес в x:

120 на стартовете по ориентиране за „Приз Хасково“

    120 състезатели от 22 клуба от цяла България са заявили участие в състезанието по спортно ориентиране, което ще се проведе през почивните дни по маршрути край Хасково.

    „Приз Хасково“ ще е с два маршрута средни дистанции. В събота е трасето в Северната част на парк “Кенана“ , стартът е в 14 часа края язовир “Сивата вода“. „Предвидили сме трасе, което ще е интересно за всички състезатели: за децата ще е приятно, за най-подготвените пък ще е трудно“, разясни председателят на клуба-организатор “Компас 94” Тодор Стратиев. Домакините ще се включат в надпреварите и през двата дни с около 20 участници, но според регламента, няма да са в отборното класиране.

    В неделя маршрутът е в района на местността “Чешмите“, южно от яз. Клокотница- терен, който за последно е бил използван за състезание преди десетина години. Стартовата линия там ще бъде отворена в 10 часа. „Теренът е с три дълбоки дола, които го правят доста предизвикателен за участниците“, коментира опитният Стратиев.

    Дистанциите,които трябва да преодолеят най-добрите състезатели - мъжете до 21 години са с дължина около 5-5,5 км, за 12-годишните разстоянието е около 1,5-1,7 километра. За най-малките-до 10-годишна възраст също е предвидено маркирано трасе, на което те ще се запознаят с основите на ориентирането. Има и оупън маршрут за любителите от всички възрасти. В него е заявила включване и новата директорка на Дирекция “Хуманитарни дейности и обслужване“ в общинската администрация Янка Христозова, която ще получи първия си урок по спортно ориентиране лично от доайенът на дисциплината в региона Тодор Стратиев.

    Индивидуални награди ще има във всички възрастови категории, за първите при отборното класиране ще има купи, а на първите сред мъжете и жените по традиция общината ще връчи статуетка на символа на Хасково -Богородица.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини