От х:

Днес в x:

Заловеният хероин на границата e рекорден - 712 кг. за повече от 46 млн.

    Задържаният хероин на ГКПП Капитан Андреево, за което Haskovo.net писа вчера, е рекордно количество – 712 килограма, а стойността му по цени на съдебната система е за 46 милиона 300 хиляди лева. Това обяви днес на границата окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов. На брифинга присъства и Георги Георгиев – шеф на разузнаването на Агенция „Митници“. По думите му това е най-голямото количество хероин, залавяно досега на територията на България.

    Дрогата била скрита между дървени плоскости в два ирански тира. Първият от тях бил спрян за проверка в четвъртък вечерта. След като открили наркотика, 347 килограма, скрит сред плоскостите, митничарите отклонили още два товарни камиона. В единия от тях, също ирански, намерили останалото количество хероин – 365 кг.

    Наркотикът е бил укрит на тънки пластове между плоскостите, които после били слепени, като по този начин било особено трудно да бъде открит от рентгена, обясниха разследващите.

    Пратката била предназначена за фирма в Австрия. Установен е и изпращачът в Иран. Задържани са двамата шофьори – на 41 и на 35 години. Наложена им е 72-часова прокурорска мярка за арест. Очаква се в понеделник обвинението да поиска от съда в Хасково налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Въ
      Въпрос
      19 -3
      19:02, 29 сеп 2018
      Защо никой не се хвали?Защо всички служби мълчат или може би не могат да повярват какво се е случило?Похвалите се де,какво чакате!
    • 2
      Ба
      Бай Ганю
      16 -1
      21:24, 29 сеп 2018
      На кого ли е бил или кой е отговарял за безпрепятственото минаване?Може би ще разберем когато го гръмнат или взривят?
    • 3
      Ви
      Виктория
      15 -3
      22:34, 29 сеп 2018
      Абе хероина го хващаме, когато камерите са насочени към нас, или някой е забравил да си плати. После го пускаме да пътува по света по уреден магистратски ред. Ама кокаин хич не щем да ловим – с камери и без камери!

      Скъпа стока, пък и покрай нея се умира много лесно. Независимо кой си.

      Така или иначе България се управлява от полит- кокаинови крале. За какво ни е вечно гладен и безимотен цар на хазарта?
    • 4
      Mn
      mnb
      8 -1
      15:13, 30 сеп 2018
      Хванали са на баба ми хвърчилото. Два камиона, с рекордно количество и изключителна чистота, и то точно когато бащицата държи реч пред ООН. Пък камионите проверени на случаен принцип - щото да пренасяш 700 кила чист хероин е същото като да пренасяш 3 стека цигари от безмитния - на късмет, дет са вика ако мине номера...
    Последни новини