От х:

Днес в x:

Димитровградски ученици се запознават със съвременните технологии

Двудневен форум в Димитровград ще запознае учениците от региона с работата и възможностите в химическата индустрия у нас.

Информационните дни „Съвременни технологии в професионалното образование" са на 14 и 15 май в Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии (ПГХХТ) „Проф. д-р Асен Златаров".

В рамките на проявата ще бъдат представени мултифункционална компютърна лаборатория, изградена на модулен принцип и мултимедиен кабинет с 10 работни станции и 43 места, реализиран с подкрепата на "Неохим" АД.

Интересният способ за демонстрация е реализиран по проекта "Професионален космос", който гимназията спечели по Национална програма «Модернизиране на системата на професионалното образование» на Министерство на образованието и науката.

Предвижда се участниците в информационните дни да се запознаят с технологичната специфика на трите основни производствени инсталации в "Неохим" АД – за амоняк, азотна киселина и за амониев нитрат.

Информационните дни „Съвременни технологии в професионалното образование" са в рамките на традиционната "Седмица на професиите" от 11 до 15 май.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини