От х:

Днес в x:

На матурата: Камери само в Езиковата и ПМГ, за останалите – аванта. Преглед на печата

Биг Брадър за отличниците, реверанс за останалите, съобщава в заглавие над главата "Хасковска Марица". Камерите в класните стаи, в които ще пишат зрелостниците тази година, ще бъдат само в две от елитните училища в Хасково – Езиковата и природоматематическата гимназия. Поради късното обявяване на обществената поръчка фирмата няма технологично време да ги монтира в останалите школа. В Езиковата камерите ще са 14.
Родители и ученици веднага заподозряха опит да се толерират по-слаби ученици, които после ще се конкурират с отличниците при приема във ВУЗ.


64-годишен полетя от 3-метров покрив, информира още от първа страница вестникът. Агоп Гарбис, който е тъст на собственика на "Калуа" полетя от навеса на заведението в Кенана, подхлъзнал се на мокрия от дъжда покрив. Мъжът е с временна амнезия, но няма сериозни наранявания.

1.6 млн. данъци платиха занаятчии, акцентира на втора страница изданието. Двойно повече от миналата година избягват опашките, пускат декларации по интернет, допълва вестникът.

Александровци чакат работа покрай гробницата, четем на 4 страница. Надеждите и очакванията на хората от селото са свързани с откриващия се утре музей на тракийското изкуство.

Без пари в Александрово, открива днешния си брой "Новинар юг". Изданието допълва по темата, че в понеделник, когато е международния ден на музеите, в Александровския музей на тракийското изкуство ще се влиза без входна такса.

1500 от Харманли и Свиленград чакат 3 млн. лв. за тютюна си, акцентира изданието на втора страница. Фондът и обслужващата банка се оправдават с МС.

Прокурор от Видин се поти за 2 млн. дрога, четем в челния материал на втора страница. Зам.-окръжният прокурор на Видин Маруся Николова вчера бе в Хасково заради процес за трафик на наркотици.

Задава се яка тесла на парите за мери и пасища, акцентира вестникът на 4 страница.

Кой е СДС, чудят се в Хасково, четем още на страницата. Двама сини представили вчера пълномощни да представляват партията – Янко Велев и Георги Шишков. Кой от тях е истинският човек на сините, не е ясно.

ДАМС отмени плувното лято, четем на спортната страница. Заради кризата това лято няма да има безплатен басейн и уроци по плуване за учениците, става ясно от думите на Силвия Тенчева, експерт на ДАМС за региона.

Банкерка в шок, плаща данък Луна, четем на забавната 12 страница в "Новинар юг". Таня Ангелова от Креди бул вчера научила, че трябва да плати данък върху 4-те ара на Луната, подарени й с нотариален акт.
Стресираната банкерка щяла да звъни на приятелката си Христина Котларска да ходят на фитнес, за да борят стреса от данъците.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини