От х:

Днес в x:

„Подари надежда вместо цвете“ обхваща областта за първия учебен ден

За втора поредна година родители от Хасково организират благотворителна кампания „Подари надежда, вместо цвете“. За първи път в Хасково тази инициатива бе проведена преди старта на учебната 2017/2018 година в подкрепа на четири деца от Хасково, които се нуждаят от скъпоструващо лечение. Гражданската инициатива и благотворителността обединиха хиляди хасковски семейства и в първия учебен ден те подариха надежда вместо цвете.

Инициаторите на кампанията имат желание сега тя да обхване всички училища на територията на област Хасково, а събраните средства да бъдат в подкрепа на благотворителни каузи по места. Областният управител на Хасково Станислав Дечев подкрепя благотворителната кампания и адмирира гражданската инициатива, която си поставя за цел да стигне до всяко училище, до всяко семейство и до всяко дете в област Хасково. Идеята вече получи подкрепа и от началника на РУО Хасково Христина Боева. Информирани са всички директори на училища в региона. „Училищата и семействата ще решат за себе си дали искат да подарят надежда, вместо цвете. Това е кампанията на добротворството. Това ще е първият урок по доброта, който ще научат учениците на старта на Новата учебна година“, заяви областният управител на Хасково при срещата си с инициаторите на кампанията в Хасково. „Всеки български учител заслужава цвете на признателност и обич, подарено с усмивка и благодарност. Но със сигурност всеки български учител би оценил големия жест на благотворителност, който децата и родителите правят в името на живота и надеждата“, подчерта Станислав Дечев.

Всяко училище, което е решило да се включи в кампанията „Подари надежда, вместо цвете“ ще посочи каузата, за която ще се събират средства и ще осигури кутии за дарения в първия учебен ден. Резултатите от кампанията ще бъдат отчетени пред обществеността, чрез инициатора Мина Мутафова.

На 17 септември всяко семейство ще бъде благодетел и всеки ученик ще научи един урок по доброта и човечност!

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ке
    КЕЛЕПИРДЖИЕВ
    14 -7
    14:58, 6 сеп 2018
    Кое дете пак ще спасяваме пе с пари на децата Пак някой се е уредил Ами много тарикатско от страна на призоваващите Вие дайте пък ние после ще дадем на когото поискаме АбеТАРИКАТИ откакто се помни първи учебен ден има традиция децата да отиват с цветя а вие ги карате да ходят с ПАРИ Е това е вече АРОГАНТНОСТ и НАГЛОСТ но подета от властимащите е наречена ДОБРОТА Намерете друг ден и друг повод за това мероприятие и не опошлявайте традицията спървия учебен ден
  • 2
    Ев
    ЕВРОАТЛАНТИК
    6 -4
    15:51, 6 сеп 2018
    Алоооооооо Руо директори и инициатори Министъра забранява всякакво събиране на пари вие в друга държава ли живеете И тая просякиня Мина Мутафова да се скрие в някоя миша дупка
  • 3
    Ми
    Мина Мутафова
    8 -1
    11:29, 7 сеп 2018
    Желая Ви здраве скъпи хейтъри, защото никой не е застрахован :) И не дай си Боже Вие или скъп за Вас човек се разболее, а лечението е непосилно за Вас и близките Ви, друга песен ще запеете, и ще имате нужда именно от такива хора, които безвъзмездно да Ви указват помощ.Инициативата има идеята освен добродетеля, да научи и децата ни на ефин важен урок, който Вие явно сте го изтървали. Бъдете живи и здрави, аз вярвам, че ръка която дава, тя не обеднява :) Прекрасен ден и весели празници съграждани.
  • 4
    Ми
    Милко
    5 -2
    08:48, 13 сеп 2018
    Ти да ни си цветар,че,няма да ти вървят цветята и оборота,то само по празници и в такъв ден когато учениците тръгват на училище вие печелите по много и веднага надигате и ревете, българска му работа. Дарението е да помогнеш на някого в нужда в тази наша бедна държава която власта която само ни точи като теб цветаря, и нищо не прави за по различните деца а и въобще за нас и децата ни, за това малко уважение, и бъдете по човечни иначе ще тъпчем на едно място. Престанете с коментари който само вас облагодетелстват, а помислете и за останалите. Благодаря.
  • 5
    Гр
    Гражданин
    2 -1
    13:50, 16 сеп 2018
    По логиката на областния и кратуните в РУО да спрем поднасянето на венци и цветя на националния празник 3 март, на обесването на Левски на 19 февруари и т.н. Безсрамни безродници, които на гърба на учителите си правят реклама. Цветето на 15 септември е израз на уважение и благодарност към труда на хората, които наричат нашите деца ”моите деца”. Жестоко е детето ти да е болно и да нямаш пари да го лекуваш, но не е това начинът- учителите да са поставени в позицията на иззедници, които вземат парите за лечението на болни деца. Срам за вас.
Последни новини