От х:

Днес в x:

Заключват в музея търсачи на съкровища

Изображение 1 от 4

    Игра за възрастни, по подобие на детската “Търсачи на съкровища”, разработват в хасковския Исторически музей. Само че след като влязат в зала “Археология”, вратата ще бъде заключена и участниците ще трябва стъпка по стъпка да стигнат до ключа, за да могат да излязат.

    Това издадоха в аванс днес от музея, където се провежда същата игра, само че за деца. 30 малчугани тичаха из залите с брошури в ръце и търсеха предмет или снимка сред експозицията. Те са в отбори по 2, 3 или четирима. Всички те получават грамоти и награди.

    Играта се провеждаше и през учебната година, но поради големия интерес решихме да я проведем и през лятото, обясни Милен Вълчев от музея. Той допълни, че тя е практика в много европейски музеи и се радва на голям интерес навсякъде.

    Играта е разработена за няколко нива – за деца от 9 до 11 години, второто ниво е за ученици от 6 до 12 клас, като сложността на задачите е различна. Но децата се справят добре и преминалите на второ ниво са запомнили много от наученото преди, разказа Вълчев. Такива деца получават сертификат за млад изследовател, а преминалите и второто ниво – документ за експерт изследовател.

    Вече започна записване на деца и за следващата сряда, когато отново ще се търсят съкровища в музея.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини