От х:

Днес в x:

Читалището в Узунджово празнува 120-ти рожден ден

Изображение 1 от 6

    120-тата годишнина от основаването си отпразнува днес Народно читалище “Цвят 1898” в хасковското село Узунджово. Танцови и певчески състави от 10 читалища поздравиха рождениците със свои изпълнения на сцената. Поздравителен адрес изпрати и кметът Добри Беливанов, а Съюзът на народните читалища ги награди с медал, връчен от председателя на областната организация на съюза Алексаднър Милушев.

    Читалището в Узунджово е основано през 1898 година по идея на учителката Жечка Димитрова. В читалищната дейност се включват много учители и просветни дейци от началото на миналия век и културната институция развива активна дейност. На 22 май 1962 година е открита новата сграда на читалището, която се ползва до днес. Тя е построена с доброволния труд на жителите на Узунджово.

    Първият поздрав от сцената на читалището днес бе от основно училище “Любен Каравелов”. Децата изиграха драматизация по “Серафим” на Йордан Йовков, танцовият състав на училището също се изяви на сцената. Последваха изпълненията на гостуващите трупи.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      По
      почитател
      1 0
      00:11, 9 юни 2018
      Поздравления за всички, които носят силния узунджовски дух, просветителското начало и съхранените традиции. Поклон пред учителите от училището, които и днес са основна част от редиците на най- активните читалища, каквото е Читалище "Цвят-1898" в Узунджово. Първото! От което се учат!
    Последни новини