От х:

Днес в x:

Наемът на паркингите в Административния съд на 20 юни

Делото за променените от ОбС Хасково цени за паркоместата от първа до пета зона е насрочено за 20 юни в Административния съд. Заседанието е открито и започва в 10.30 часа.

Наемните цени на паркоместата бяха променени с решение на Общинския съвет от февруари тази година. Досега наемателят – фирма „ЕМ Комфорт“ ООД Хасково плаща по 10 514,10 лв. на месец. Дружеството ползва общо 431 паркоместа на 13 места в града. С решението на ОбС цените бяха увеличени на близо 47 000 лева.

Решението на Съвета бе обжалвано от наемателя “Ем комфорт” пред Административния съд. То бе атакувано и от областния управител Станислав Дечев. Аргументите за оспорването са, че има процедурни нарушения при промяната в наредбата. Освен това била нарушена и Наредба 7 към ЗУТ, според която едно паркомясто е с размери 22-25 кв. м., а в наредбата са записани 12.5 квадрата.

Според един от вносителите на докладната за промяната в цените на паркингите – Димитър Шалапатов обаче “сделката е очевидно корупционна и неизгодна за общината”. Според докладната за последните шест години  общината е ощетена с близо 3 милиона лева.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ив
    иван
    10 -5
    13:50, 8 юни 2018
    "ЕМ Комфорт" не се предават. Искат си тяхното,защото така бил подписан договора. Емо кажи си колко даваш на мустакатия и на ония от Свиленград,
  • 2
    Да
    Да сме честни
    9 -7
    14:37, 8 юни 2018
    Беливанов, какво чака? Защо не прекрати веднага договора? По добре си е като нищо не прави. Или и той се наредил до ония двамата.
  • 3
    Бр
    Браво
    5 -2
    20:57, 8 юни 2018
    А бе хора не мога да проумея толкоз ли сложно се прекратява един корупционен и вреден за града договор, Скоро ще свърши мандата на Дядото и договора още ще си е стария. Какво трябва да се случи за Бога, че нещата да се случват по-бързо, защото в скоро време няма да има и кой да чака.
    Срам и позор не само за тоз договор ами и за всичко останало в Общината!!!

Още новини

Последни новини