От х:

Днес в x:

Бургазлия засече хасковски Сеат на пътния възел в Орфей

    Поредна катастрофа стана на пътния възел в хасковския квартал Орфей. Малко предиобед днес на невралгичното място се сблъскаха лек автомобил Мазда с бургаска регистрация и хасковски Сеат.

    Бургазлията навлязъл в пътния възел и не спрял на знак „Стоп“. Водачът призна, че не видял знака и по аналогия на регулацията в кръговите помислил, че е с предимство. В този момент обаче се забил в хасковския Сеат, влизащ в Хасково откъм Димитровград. Водачът на колата беше откаран в болница, тъй като не се чувствал добре.

    На мястото на инцидента пристигнаха полицаи. Докато униформените правиха оглед на местопроизшествието и снемаха обяснения на бургазлията, мина хасковлия, който припомни, че преди дни той е бил ударен на същото място от друга кола. Той беше категоричен, че трябва да се вземат мерки за предотвратяване на инциденти, които се случват често на това място. „Докато не сложат легнал полицай и допълнителни знаци, катастрофите ще продължават“, коментира водачът. Той допълни, че край пътния възел е обраснало с трева, която причи на видимостта.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Пи
      Питам
      7 -23
      12:55, 4 май 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ва
        Васко
        30 -4
        13:26, 4 май 2018
        Той стопа си е на мястото и се вижда много добре. Нито дървета има наоколо, нито храсти. Просто шофьорът толкова е гледал.
      • 00
        001
        9 -2
        16:47, 4 май 2018
        Ей питащия за какво да го махат защото сте некадърни ли??????Дори да е кръгово в закона за движение пише че ако не е регулирано с пътни знаци тогава този който е в кръговото е с предимство!!!!!!Никъде в ЗЗДП НЕ ПИШЕ ЧЕ ЩОМ Е КРЪГОВО НЯМА НУЖДА ОТ ПЪТНИ ЗНАЦИ!!!!!! А и това не е кръгово а пътен възел!!!!!!!Гледайте знаците и ги спазвайте!!!!!!Разбира се някои от вас първо трябва да ги научат!!!!!!
    • 2
      Ам
      Аман вече
      23 0
      13:50, 4 май 2018
      Стига бе , арни са си знаците ама искат гледане. Вие като отидете в чужд град и не познавате улиците не се ли оглеждате на четири за знаци и предимства ? Друг е въпроса, че кръстовището заблуждава с вида си. че е кръгово
    • 3
      A
      a
      13 -3
      14:49, 4 май 2018
      ами то като идваш от Орфей си има знак че е кръгово.поне него да махнат.зависи от къде идваш и попадаш на различно кръстовище:-) да се поставят ясни и адекватни знаци там.бях свидетел и на случай с габровска кола която идва от Д-град и зави наляво в насрещното.то де факто няма знак влизането забранено и човека се обърка,и от маркировката не става ясно кое ляво трябва да завиеш
    • 4
      То
      точно така !
      6 -2
      15:36, 4 май 2018
      Абсолютно сте прав - знакът за кръгово е подвеждащ. Вместо него би трябвало да има знак "стоп" за движещите се по бул."В.Левски", който да дава предимство на идващите откъм бул."Раковски" и после на тези откъм Димитровград.. А за влизащите откъм Димитронвград наистина трябва да има схема на кръстовището със съответните знаци.
    • 5
      А.
      А.В.
      3 -1
      17:37, 4 май 2018
      А някой замислял ли се е, че на това кръстовище само там тези които са в кръга са без предимство. Кое налага тези, които влизат от Димитровград да са с предимство а всички останали не? В допълнение към това видимостта в Дясно е затруднена заради насетите храсти. Всеки ден там стават инциденти, крайно време е от общината да вземат мерки и да преместят стопа там където му е мястото на входа откъм Д-град.
    • 6
      Ам
      ами
      2 -2
      19:44, 4 май 2018
      на всички подходи към този възел да се поставят знаци за кръгово и внимание,да се махне стопа и да се реши най накрая проблема по най ясния и разбираем начин! наистина кое налага влизащите в града да са с предимство,а идващите от Раковска не ?каква е идеята?
      • 00
        001
        3 -2
        20:00, 4 май 2018
        Има ли значение каква е идеята????? Има закон за движение по пътищата научете го спазвайте правилата и няма да има катастрофи!!!!!На вас все някой друг ви е виновен!!!!!!!На калпав к*******р вълната му пречи!!!!!!!!
    • 7
      А.
      А.В.
      0 0
      23:49, 4 май 2018
      Не е така, да правилата трябва да се спазват, обаче целта на регулацията е да предотврати произшествията. Когато регулацията ги предизвиква, то тя е грешна и трябва да се промени.
    • 8
      Ра
      разбирач
      0 0
      08:09, 5 май 2018
      Не съм съгласен,че само на това кръгово вътре си без предимство.
    • 9
      Га
      ГАНЧО
      0 0
      20:25, 6 май 2018
      Махнете знака за кръгово - жокер: по булеварда на завиване за димитровград, откъм минерал!
      Очите ще ви извади, друга тема е ако поставящите не го знаят като значение, което не би ме изненадало! Както казват не е важно колко и какво си учил, а с кого си ял, пил... Тия три неща!
    Последни новини