От х:

Днес в x:

27-годишната Боряна заклана пред 8-годишното й дете

27-годишната Боряна е заклана пред очите на 8-годишното й детеч. Това разказаха хора от харманлийското село Браница, край което беше извършено зверството вчера по обяд. За случая Haskovo.net писа по-рано днес.

Жертвата и 33-годишният нападател Живко Костов живеели на съпружески начала. В сряда по обяд тя работела на нива край селото. Тогава той отишъл при нея и възникнал скандал. Живко я намушкал с нож многократно, от раните младата жена издъхнала на място. Според запознати имало и други очевидци на кървавата драма. Младо момче-тракторист се опитало да потуши скандала и да предотврати убийството, но неуспешно. Сигнал за случая в районното полицейско управление подал 45-годишният съпруг на Боряна.

Според разследващите скандалът между нападателя и жертвата е провокиран от ревност. Двамата неколкратно се разделяли, нерядко стигали и до скандали. Живко бил пастир, често си пийвал, а понякога ставал и агресивен, твърдят хората от селото. По думите им вчера той на трезва глава е налетял на младата жена от симеоновградското село Тянево. Често я ревнувал и я подозирал в забежки и именно заради това вчера решил да я изненада на нивата. След като я намушкал, избягал, а полицаите го издирвали няколко часа. В акцията по залавянето му било включено и следово куче. След като е задържан, той направил пълни самопризнания. Окръжна прокуратура в Хасково му повдигна обвинение за убийство, извършено с особена жестокост. Очаква се от държавното обвинение да поискат налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Още снощи 8-годишният син на убитата бил изведен от дома на Живко, с него работят психолози от отдел „Закрила на детето“.

По случая е образувано досъдебно производство, извършен e оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, съобщиха от прокуратурата.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    20 -2
    19:54, 3 май 2018
    Заклана и е била многократно намушкана с нож..? Има голяма разлика... Съболезнования на семейството на младата жена!!!
Последни новини