От х:

Днес в x:

Седмокласници на опашка да карат трактор в гимназията по транспорт

    Професионалната гимназия по селско стопанство и транспорт „Н. Й. Вапцаров“ в Хасково отвори врати за бъдещи възпитаници. Да разгледат материалната база и новото техническо оборудване на учебните кабинети и работилници дойдоха ученици от ОУ „Христо Ботев“ в хасковското село Войводово и от ОУ „Любен Каравелов“ в Узунджово. Бъдещите гимназисти видяха изцяло ремонтирания и обновен автосервиз, с монтиран нов вертикален подемник, машини за демонтаж, монтаж и баланс на гуми. Интерес предизвика и новият уред за регулиране на фарове, както и компютърната диагностика, които са безплатни за родителите. Посетиха модернизираната учебна лаборатория по „Автомобилна мехатроника“. Един от преподавателите в гимназията – инж. Боян Бонев, показа части от автомобили – двигател, спирачна система, скоростна кутия, компресор. Едни от най-привлекателните за кандидат-гимназистите предложения бе да карат трактор и картинг, за които се наложи да чакат ред.

    Някои от седналите зад волана демонстрираха умения на напреднали. Удовлетворени от посещението си в ПГССТ, седмокласниците заявиха, че определено това ще е бъдещото им училище.

    От гимназията пък представиха новите си специалности, които ще се изучават от следващата учебна година. Това са Агроекология и Електрически превозни средства /електромобили/.

    Гостите разгледаха и изложба от екопродукти, подредена от учениците от клуб „Млад агротехник“ с ръководител инж. Венета Иванова.

    Вратите на гимназията остават отворени и утре. Да посетят ПГССТ са заявили от други две училища. Желаещите също могат да се включат след 13:30 часа, заяви директорката инж. Донка Станчева.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      По
      посмешище
      2 -2
      23:22, 2 май 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      Ке
      Кенанския Маймун
      3 -1
      02:18, 3 май 2018
      Много Мургави тия каунчета ... Съвсем се изродихте кауните в БГ-то
    Последни новини