От х:

Днес в x:

Хасковското поделение отвори врати за празника на Сухопътните войски

    Хасковското военно формирование 52 740 отвори врати по повод празника на Сухопътните войски – 19 ноември. В двора на поделението, намиращо се на улица „Стара планина“, бяха показани 8 вида въоръжение и 3 тежки машини - Зенитна установка-23, МТ-ЛБ и Зил.

    Едни от първите посетители днес бяха четвъртокласници от димитровградското училище „Алеко Константинов“ с класната им Лора Вълчева. Децата с интерес разгледаха военното въоръжение и подобаващо задаваха редица въпроси към военослужещите, които пък им разясниха характеристиките за всяко едно от оръжията и машините. Желаещите да разгледат наличната техника, могат да посетят военното формирование до 13:30 часа днес.

    В дена на празника от 16:30 часа ще се проведе тържествен ритуал "Поднасяне на венци и цветя" пред паметника на Незнайния войн на площад „Свобода“ в Хасково. Ще бъдат показани строеви хватки и движения с оръжие. В 17 часа в понеделник ще бъде открита и изложба в Регионалния исторически музей в Хасково за 100 години от участието на българската армия в Първата световна война.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      S7
      S74LK3R
      14 -1
      11:58, 16 ное 2018
      И сега натискате това копче, и виждате ли ония 240 в София. Хоп, вече ги няма.
    Последни новини