От х:

Днес в x:

Поделението в Хасково отбелязва 20 години от приемането на България в НАТО

    Стрелково оръжие и противотанкови средства на въоръжение в 31 механизиран батальон могат да видят днес и утре на плаца във военното поделение 52740 -Хасково ученици и граждани.

    Инициативата е посветена на отбелязването на 20 години от членството на България в НАТО. В четвъртък заместник-кметът на Община Хасково Динко Тенев поздрави временно изпълняващия длъжността командир на 31 механизиран батальон майор Георги Пасков и военнослужещите от формированието.

    Сред първите ученици, които разгледаха оръжията в ранния следобед бяха гимназистите от СУ “Димитър Маджаров“ от Маджарово.

    Освен статичен показ на бойни снаряжения, през утрешния ден посетителите могат да наблюдават и динамичен тактичен показ, както и демонстрации на специализиран ръкопашен бой.

    В рамките на инициативата „Отворени врати“, коя е във времето и на двата дни между 10 и 16.30 часа, е включена и презентация на военната професия от курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“.

    По думите на майор Георги Пасков в последните години се наблюдава възраждане на интереса от страна на младите хора към професията „войник“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      По
      Последният Хасковлия
      8 -7
      19:51, 28 мар 2024
      Банда лентяй
      • Ре
        редник
        8 -6
        19:59, 28 мар 2024
        вмирисани лентяй, да ги заведат колективно на баня. миришат на спарено всичките.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини