От х:

Днес в x:

Поделението в Хасково отбелязва 20 години от приемането на България в НАТО

  Стрелково оръжие и противотанкови средства на въоръжение в 31 механизиран батальон могат да видят днес и утре на плаца във военното поделение 52740 -Хасково ученици и граждани.

  Инициативата е посветена на отбелязването на 20 години от членството на България в НАТО. В четвъртък заместник-кметът на Община Хасково Динко Тенев поздрави временно изпълняващия длъжността командир на 31 механизиран батальон майор Георги Пасков и военнослужещите от формированието.

  Сред първите ученици, които разгледаха оръжията в ранния следобед бяха гимназистите от СУ “Димитър Маджаров“ от Маджарово.

  Освен статичен показ на бойни снаряжения, през утрешния ден посетителите могат да наблюдават и динамичен тактичен показ, както и демонстрации на специализиран ръкопашен бой.

  В рамките на инициативата „Отворени врати“, коя е във времето и на двата дни между 10 и 16.30 часа, е включена и презентация на военната професия от курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“.

  По думите на майор Георги Пасков в последните години се наблюдава възраждане на интереса от страна на младите хора към професията „войник“.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   По
   Последният Хасковлия
   8 -7
   19:51, 28 мар 2024
   Банда лентяй
   • Ре
    редник
    8 -6
    19:59, 28 мар 2024
    вмирисани лентяй, да ги заведат колективно на баня. миришат на спарено всичките.
  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини