От х:

Днес в x:

Хасковски майсторки с 3 златни медала за барче-контрабас и фаянс

    3 златни медала спечелиха ученички от хасковската Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ от 10-тото издание на Панорама на професионалното образование в България.

    Едното отличие е за единадесетокласничката Даниела Йорданова. Тя е победител във финалния кръг на състезанието в Пловдив за настилка и облицовка от фаянсови плочки. Даниела е преборила останалите седем състезатели, сред които само едно момиче и шест момчета, обясни ръководителката ѝ Илияна Безергянова. Всички участници имали задание да изпълнят 1 квадратен метър с фаянсови плочки. Изпълнението е оценявано от комисия специалисти за прецизност, чистота и качество.

    Първо място в състезанието зае отборът от дванадесетокласничките Юзлем Азиз, Катерина Маринова и Ваня Делчева в категория „Стилни мебели и дърворезба“. Битката е била между 8 професионални училища в страната, но хасковският отбор е победител с атрактивна мебел – барче за алкохол във формата на контрабас. Моделът и размерите са взети от оригиналния контрабас на Симфоничния оркестър, каза директорката на гимназията Мариела Златева. То е с плъзгащи врати и може да се ползва за съхранение на напитки. Изработката на барчето отнела около 3 месеца, като на трите момичета помагал и ръководителят им Милен Милков. За надпреварата в националния финал девойките са подготвили пано със слънце и огледало, което също е изработено предварително в гимназията.

    Отборът от трите момичета е спечелил и златен медал за най-добра презентация на своите мебели.

    Хасковската ПГДС „Цар Иван Асен II“ участва за пета година в Националната панорама на професионалното образование, но за първи път печели златни медали, поясниха двамата зам. -директори Попов и Андонова. За преподавателите също има грамоти, както и плакет за училището.

    Междувременно от гимназията се похвалиха с ремонтирани класни стаи, които са украсени с различни пана и нови мебели, изработени от самите ученици.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      За
      Запознат
      7 -2
      14:01, 23 апр 2018
      ПГДС за пореден път печелят златни медали на Панорамата на професионалното образование в Пловдив - ДА СЕ ЗНАЕ!!!!
    • 2
      Га
      Гавраил
      6 0
      15:54, 23 апр 2018
      Браво !
      Стана ми много интересно в това училище има ли момчета?

    Още новини

    Последни новини