От х:

Днес в x:

Александър Чобанов запали огъня на „Южна пролет“ за 46-ти път

    Носителят на “Пегас” за 2008 година за сборника с разкази “Колекция 18” Александър Чобанов запали тази вечер огъня на 46-тото издание на Литературните дни „Южна пролет“, в рамките на които се провежда и единственият по рода си у нас конкурс за дебютанти в литературата.

    Наградата от „Южна пролет“ може да даде криле на дебютанта и да го стимулира по пътя му да пише, каза пред публиката, дошла пред театъра за символичното запалване Александър Чобанов. И посочи, че така се е случило и с него, затова и не случайно голямата награда на конкурса е именно пегас. Днес той е вече автор на няколко романа и е сценарист на едни от най-хитовете сериали у нас - „Под прикритие“, „Четвърта власт“, „Дървото на живота“.

    Кметът на Хасково Добри Беливанов също приветства участниците в тазгодишното издание на конкурса, като специално внимание обърна на най-малките-15 годишните Татяна Иванова и Александър Габровски, които дебютират в попрището на поезията.

    43 произведения на 44 автори участват за статуетките Пегас, които ще бъдат разпределени от журито на конкурса. И през тази година община Хасково ще даде наградата на името на Александър Паскалев.

    Официалното запалване на огъня на „Южна пролет“, беше предшествано от откриването в Галерия „Форум” на изложбата “ALTEREGO“ на сдружение "Advertising Artists, която е част от съпътстващите прояви в Литетературните дни. 

    Еекспозицията е с работи на млади представители на модернизма. Повечето от авторите участват успешно освен в България и в проекти зад граница.

    Haskovo.nt

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Бу
      Бубо
      3 0
      22:20, 18 апр 2018
      Най-хубавият конкурс и празник. Ще е чудесно ако публикувате някои творби или да има начин да се събират средства за издаване на произведенията в Хасково.
    Последни новини