От х:

Днес в x:

Хасковски писател представи книгата си „Яворов преди и след куршума“

    Хасковският писател Йордан Нанчев представи поредната си творба „П. К. Яворов преди и след куршума. Спомени и документални фрагменти“.

    Книгата разказва за последните няколко години от живота на поета. Похвали за творбата изказа директорът на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ Кирилка Страшникова. „Това е едно добре издържано издание и полиграфически, и библиографски.“, заяви тя.

    От своя страна авторът на книгата благодари за похвалата на Страшникова и за гостоприемството при представяне на творбата си. Той благодари и на Сдружението за култура „Хасково 2015“ с председател Димитър Шалапатов, който инициирал премиерата на книгата.

    Писателят Йордан Нанчев заяви, че не си е поставял за цел да напише новата си книга. „Тя се получи някак естествено“, заяви той. Творбата обхваща последните 5 г. от живота на Яворов. Именно тогава българският поет и революционер се среща и заживява с любимата си Лора. В произведението си Нанчев описва и трагичната смърт на двамата двамата влюбени.

    Нанчев е литературен историк и критик, съставител и редактор. Автор е на множество изследвания, посветени на живота и творчеството на известни и по-малко известни автори, родени и свързани по някакъв начин с Хасково.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини