От х:

Днес в x:

Обвиниха зам.-министър Ангел Попов

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов.

Попов е предаден на съд за извършена от него измама, преди да стане министър. На неустановена от прокуратурата дата през месец август 2012 година, с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 8 000 лв., Попов заблудил собственик на транспортна фирма, че срещу горепосочената сума служители от транспортното министерство ще му уредят управляваната от него фирма да получи допълнително четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни (разрешителни за облекчен режим на международен товарен транспорт).

Държавното обвинение обяснява, че не е установено към 2012 година Попов да е имал някакво служебно или лично отношение към работната група в Министерството на транспорта.
Днес обаче той е заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Въпреки че нямал отношение към работата на транспортното ведомство, Попов създал невярното впечатление у управителя на транспортната фирма, че може да повлияе върху решението на министерството, като предаде различни суми на някои от членовете му.
Зам.-министърът дори назовал хората поименно. В действителност обаче това било обективно невъзможно, тъй като сочените от него лица изобщо не били част от тази работна група.

Към момента зам.-министъра е с определена мярка за неотклонение "Подписка". Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание затвор от 1 до 6 години.

При назначаването на Ангел Попов за заместник-министър превозвачески организации протестираха. В писмо до премиера Бойко Борисов, те посочиха данни за злоупотреби от страна на Ангел Попов. Превозвачите заплашиха, че ще откажат да работят със зам.-министъра. По-късно Попов обяви, че съди транспортната организация, която протестира срещу него. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини