От х:

Днес в x:

Блок 24 в Бадема тъне в кал, живеещите 30 г. чакат облагородяване

    Пространството около новосанирания блок 24 в хасковския квартал "Бадема" тъне в кал и неугледица. За това сигнализираха живеещите в жилищната сграда, която се намира край училище „Св.св. Кирил и Методий“.

    Обитателите от блока се жалват, че пространството наоколо е изоставено и общината не полага усилия за облагородяването на терена, който по-скоро прилича на разорана нива.

    Използва се за паркинг, но се налага колите и хората да газят в кал. Жителите от околните блокове обаче настояват за пространство, където децата им да играят. Родителите са принудени да ги водят чак в Градската градина или на Кенана, разказа Красимира Янкова. Тя допълни, че около останалите блокове в квартала, положението било съвсем различно. Тя настоява от кметството да вземат мерки за реконструкция на пространството. Ще бъде добре да се поставят пейки, да се посадят дръвчета, каза Янкова.

    Молба за облагородяване на пространството около блока, както и за изграждане на детска площадка била подадена още през 2006 г. при предишното управление на общината, заяви бившата домоуправителка от 24-ти блок Бонка Михайлова. Тогава отговорът бил, че теренът ще бъде включен в програма за облагородяване. Години наред обаче нищо не се е случило.

    "Дадоха ни едни обещания, вероятно защото предстояха избори", заяви още Михайлова. „Вече 30 г., откакто е построен блока, от общината не са сложили ни една плочка, ни една пътечка“, възмущава се жената.

    Една от живеещите в съседната кооперация – Антония Георгиева заяви, че състоянието около тяхната сграда е в същото състояние и там се налага благоустрояване.

    Трите жени се жалваха, че наблизо не минава градски транспорт.

    Пространството около блок 24 е включено в оперативната програма “Региони в растеж” за „Подобряване на градската среда чрез облагородяване на междублоковите пространства. Според проекта в района ще се изгради детски кът. В него са три обособени позиции, в които влизат терени  не само квартал "Бадема", но и от  в  кв"Орфей", и някои улици в града. отпуснатата сума за реконстрикциите е общо 3 713 660 лева. Първа копка за старт на дейностите беше направена през октомври миналата година край блок 13 в Бадема. Вече 5 месеца работата е в застой, обясниха живеещите в района. „Времето е лошо и не позволява да се работи, но предстои дейностите по проекта да бъдат подновени“, обясни зам.-кметът Велин Балкански. Срокът за изпълнение на проекта е до октомври 2019 г.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (17)

    • 1
      Ди
      Дидко Делчев
      21 -10
      13:08, 27 мар 2018
      ТОВА е град ХАСКОВО ,но затова пък има 3 фронт офиса на партия ГЕРБ. Какво искате повече.
      • Ня
        няккой чете ли?
        7 -2
        15:54, 27 мар 2018
        А някой прочете ли до края, че това е строителен обект. Най-после се прави!!! В снега и дъжда как да ремонтират???
      • Ха
        Хасковлия
        1 0
        16:26, 28 мар 2018
        Преди 11г.- през 2007 по програма озеленяване на Горското и общината и държавни институции, нашата служба засадихме повече от 20 дръвчета пред блока. На другия ден бяха измъкнати 6-7 от фиданките.В последствие умориха още дървета, защото пречели на живущите да си паркират колите, но от снимките виждам, че останалите са пораснали. Това го казвам, защото искам да подчертая, че вина си носим и ние самите жители, тъй като нищо не пазим. Но за сметка на това пък има кой да е виновен винаги - общината .
    • 2
      Гр
      Гражданка на Хасково
      10 -2
      13:10, 27 мар 2018
      А живеещите на ул. "Оборище" по пътя между блока и яслата е като река,трудно се стига до самата ясла. Не е нормално на данъците,които плащаме живеещи там да не можем да стигнем до жилището си по нормален път,а друг освен този път няма.
    • 3
      12
      123
      19 -6
      13:37, 27 мар 2018
      Санирали им блока и патя искат да им оправят хахх
      • Кк
        кк
        1 -1
        08:32, 28 мар 2018
        Защо да не искат да им оправят пътят.Нещо невъзможно или нередно искат.Вие ако не сте си събрали необходимите документи за санирането,те нямат вина.
    • 4
      Ха
      Хаской
      12 -17
      14:06, 27 мар 2018
      Хаской- Означава Баш Село!! Вие какво очаквате тъ... Виж коментара
      • Ба
        Бах уй
        10 -3
        14:32, 27 мар 2018
        Като не ти харесва недей коментира бе офчар..отивай си в светлинните години и се радвай, Хасково било село, абе съселянин кой друг град има Кенан или такива забележителности...тва че ония град имал мол или па 3 лентови платна Ко го прави по убав..повече мръсен въздух за утрепки като теб и да се тровят и да патуват при дедо господа да почиват..аман от офчари като теб
    • 5
      Вс
      Всевишния Кенанец
      19 -6
      14:26, 27 мар 2018
      Ами вижте си блока бе селяни прости...сигурно има 120 апартамента..санираха ви без пари, ами съберете си пари за да си оправите околоблоковото пространство, така и ще ги го пазите...
      • Тт
        ТТ
        14 -1
        15:59, 27 мар 2018
        Не може! Общината глобява! Данъци плащат хората, значи трябва да искат.Всеи ден пред общината.Искайте, ваше право е!
      • Кк
        кк
        0 0
        08:41, 28 мар 2018
        Като са ги санирали без пари,да не би да е на живеещите задължение да си събират пари и облагородяват околобклоковото пространство.Малко данъци ли се плащат на общината.Не може във всички други квартали дори в Република да има детски площадки или да изграждат нови,а живеещите в този блок да си събират сами парите за тази цел.По тази ваша логика дайте всички да си събират сами пари за тази цел,а не само този блок.И селяните са по селата само да знаете....
    • 6
      Ба
      Бах уй
      7 -5
      14:40, 27 мар 2018
      Ревнали те че зад блока им е кално..ам че и зад моя блок няма басейн бе...вместо да ревете за такива прости неща.. впрочем че блоковете ви мязаха на изоставени от война а сега са изпипани Оти нямате пукнат грош да и удрите няква кофа боя ам че са и искате да ви изровят нивата...молете се пътищата да оправят пътищатааа..мясат на луната..пълни д кратери...чак зех да се чудя дубки по пътищата ли има или пътища по дъпките..на всяка втора педия има качили гробница..човек може да легни в нея..кво остава за нашите коли незнам..и с тази мизерна заплата да се чудим за винетки и тен п*такива майни ли да даваме или за окачването на колите ли ?
    • 7
      Пр
      принцесата от Монако
      9 -5
      14:47, 27 мар 2018
      Сега разбирате ли за какво иде реч - хората през 2006 година са писали до общината ,сега им обещават до 2019 да оправят двора и градинките!Дърво падна да къщата на кмета и в ранни зори то бе отстранено !Ами това е!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • 8
      Р.
      Р.Костов
      11 0
      16:12, 27 мар 2018
      Ами,хайде да съберем пари и пътищата да оправим,и некой завод да построим.Хората от блока за какво плащат данъци?За какво има община?
      Естествено,че ще искат да им се оправи около блока.Естествено,че ще искат детска площадка.Всичко е в реда в нещата, и бива всеки да си гледа работата...



      има община
      • Ле
        Леман
        3 -1
        18:25, 27 мар 2018
        Е ще имат площадка. Заместник кмета им казва, че в момента са в ремонт. Дето се казва свършила е 30 годишната Одисея в калта. Кое не разбраха?
    • 9
      Вс
      Всеушния кенанец
      1 -2
      20:28, 27 мар 2018
      Животът на панелкита е 50 години До сега са живяли в този блок 30 Е ще се прежалят още 20 и КРАЙ то 20 години ще минат като 20 дена Така че не мислета за околоблоковото пространство - яжте пийте и се радвайте през идващите 20 години А след това АЛЛАХ КЕРИМ
    • 10
      Р.
      Р.Костов
      3 0
      21:48, 27 мар 2018
      Кенанееец,заради хора,заради хора,като теб сме на тая хал...Ама има и нормални сред всички....
    Последни новини