От х:

Днес в x:

Саниращ се блок в Бадема протече, събират вода в легени

    20-ти блок в хасковския квартал Бадема протече след снощния дъжд. Обитателите на последния шести етаж са най-потърпевши. „Апартаментът ни се наводнява за втори път, откакто е започнало санирането на блока“, ядосва се Пенка Тодорова. Тя разказа, че около 5 часа тази сутрин синът й се събудил от пороя, защото леглото му започнало да прогизва. Веднага сложили още постелки по пода и леген, за да събират капещата от тавана вода. По думите на Пенка проблемът идвал заради това, че покривът на блока не е завършен. Това било второто наводняване. Първият път прогизнали преди около две седмици, когато в Хасково валя силен дъжд. Тогава текнали чернилки по стената. „Връщам се от хемодиализа и като гледам какво става, кръвното ми се вдигна“, жалва се хасковлийката.

    След първото наводнение Пенка разговаряла с техническия ръководител на обекта, който й обещал да мине да види щетите в апартамента, но така и не дошъл . По-късно синът й замазал стената, която днес отново прогизнала. Тя настоява фирмата-изпълнител да отстрани щетите в апартамента й, възнамерява да подаде и жалба в община Хасково.

    Според Пенка и други обитатели в блока санирането започнало преди около 2 месеца. Според информационнатата табела (представляваща залепена на фургона хартия) дейностите са стартирали на 6 октомври и трябва да приключат до 90 дни.

    Днес на обекта нямаше работници, като по думите на охранителя работата е спряна временно заради дъжда. Пазачът отказа да даде телефон за връзка с техническия ръководител, но сам се свърза с него. Ръководителят обаче лаконично заяви, че в следващите два-три часа ще отсъства. Haskovo.net изразява готовност да публикува становището на фирмата-изпълнител.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Ба
      Банко
      16 -38
      16:47, 24 окт 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Св
        Светлана
        32 -2
        17:44, 24 окт 2017
        Господине покрива е "направен" от преди два месеца по думите на "майсторите", би трябвало да няма проблем, а в момента от там тече!Къде да спят довечера хората???!!
    • 2
      Са
      Саниран
      22 0
      17:49, 24 окт 2017
      До Ангел Маринов Ком 4
      След като е саниран през май би трябвало да има издадено разрешение за ползване и да тече 5 годишен гаранционен срок. Говорете с председателя на сдружението. Той трябва да има контакт с фирмата и да подаде официална жалба в общината. Общината е инвеститор.Сдружението на собствениците има договор с общината да го представлява пред строителя , банката и т.н.
    • 3
      Kj
      kjakfjaslkflkasflasdf
      34 -7
      17:52, 24 окт 2017
      щом има намесени ц***** в работата на санирването всеки блок които е направен рано или касно ще протече.
    • 4
      C0
      c0Ol
      20 -3
      18:19, 24 окт 2017
      Манго ли е , в казана !?!
    • 5
      Не
      Не саниране, а грабеж
      34 -7
      19:00, 24 окт 2017
      Гаратирано от Герб, видими резултати - течове, псета, уран, мръсотия, простотия! Важното е едни пари да се лапнат, а това саниране си е чиста проба фалш и измама.
    • 6
      Ма
      мастикаджия
      32 -4
      20:29, 24 окт 2017
      Делян Добрев кво мисли по въпроса? Любителя на циганите!
    • 7
      Ха
      Хак ви е
      28 -3
      21:08, 24 окт 2017
      Фирмата, която санира в Бадема е на Хакиф Хабил пак от Бадема. Разбра се с Делянчо и прибраха комисионните. Не се наядоха льольовци. Хак ни е на нас с такава управа
    • 8
      Че
      Черен влак се композира...
      20 -3
      21:13, 24 окт 2017
      Циганите не са виновни, те работят, когато има контрол над тях и работят добре. Гербаджийското бързане да се вземат парите е виновно. Не е важно как е свършена работата, важно е да се вземат парите, а те както се чува стигат за 5 санирания. Колко ще се оплачат, колко ще изкарат до 5 години, няма значение, няма да развалят съществено печалбата. Ако вземат само за свършената работа и по съществуващите цени, тогава може и да ги забили, може и да засилят контрола, но в това диво и опиянено надсаниране, никой няма да се трогне за вас.
    • 9
      Ки
      кифбанмекгеврек снаб оод
      34 -3
      21:46, 24 окт 2017
      Джафкайте си вие колкото искате ДЕЛЯНЧО момчето МАМИНО си плете КОШНИЧКАТА и заедно с АПАПИТЕ си Тенчо Лилавия Величко -Кличко Даниелчо и СИЕ се Кефят и хич им не пука за течове
    • 10
      Ге
      *********
      6 -22
      08:46, 25 окт 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Не
        не такааааааа
        6 -2
        11:21, 25 окт 2017
        Що са порутени панелките бе герберист? Щото хората нямат доходи.Твойта къща сигурно не е порутена щото си от другата група -ония дето санират.Ако герберистите не искат хората да говорят срещу тях трябва да отхлабят възела и да оставят у хората някакви пари, а не да им прибирате всичко каквото изкарват с данъци и такси.Омразата срещу герберистите иде от там че само крадете и после се държите нравоучително по форумите, а заради вас сме на тоя хал.Осъзнайте се.

    Още новини

    Последни новини