От х:

Днес в x:

Читатели: Снеготопенето дави Кенана

Изображение 1 от 5

    Рязкото повишаване на температурата и последвалото снеготопене предизвикаха наводнения в хасковската вилна зона в крайградския парк "Кенана". За това алармираха читатели на Haskovo.net. По думите им най-пострадали са имоти по ул."Георги Китов". Пътят е изровен и отнесен от водата, а дворовете са превърнати в езера. До някои къщи е невъзможно да се стигне, уверяват читатели.

    Нивото на хасковската река също се повишава застрашително, показа репортерска проверка.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (24)

    • 1
      От
      От Кенана
      27 -5
      13:23, 5 мар 2018
      Там няма настилка,а само дупки и още по-точно кратери.Лятото е трудно за предвижване- за зимата е кошмарно,.
      • Аа
        ААААА
        22 -1
        19:21, 5 мар 2018
        Ама пратиха данъчните ни задължения
    • 2
      ==
      =======
      68 -1
      13:29, 5 мар 2018
      Снеготопенето нямаше да дави този имот, ако нискостоящият имот не беше затворил дерето с нещо като басейн, не беше отклонил дерето към пътя.Между другото, доколкото ми е известно, това дере се нарича сервитут и никой няма право да го променя.Ха сега службите да си свършат работата.
      PS Това са парцели, раздадени от общината преди много години,не да се строи,а да се ползва за производство на зеленчуци и плодове.Кой разреши строителство в тези най-ниски точки,където навремето беряхме папури?
      Тези,които строиха там не мислиха ли?
      Та всичко това не е само от снеготопенето.Има и човешки фактор.
      • Не
        Незапознат
        27 -3
        15:18, 5 мар 2018
        Не и човешки фактор а само такъв!Навремето имаше такава казано по сегашно му програма.За само
        задоляване с плодове и зеленчуци,месо и който желаеше му се даваха тези места пък и другаде.Това беше една от новите философско теоретични обосновки за изграждането на развитото соц. общество.Получи се малко както при феодализма но хората заети с това бяха доволни.Не толкова от изкараната продукция колкото от това че с ''ей тези две ръце''са я добили.Продукт на тяхната борбеност и труд което пък от идеологическа гледна точка беше възхвала на далновидността на на управляващата тогава БКП.М-дааааа какви времена!Не всеки го възприемаше така или се вързваше на акъла и идеите им но си мълчеше.Май се отклоних от темата но за момент си спомних добрата стара ''епоха''от развитието ни.Но да се върнем в реалността.След демокрацията,че даже малко и преди това същите тези работари и или техните наследници решиха да станат помешчиците на нашето съвремие.Дворяни със земя и малки спретнати къщурки с две липи отпред.Разбира се имаше и такива които в последствие закупиха тези земи не за да се самозадоволяват така да се каже а като бъдещ свой дом за отдих или за постоянно обитаване.Да но при нас винаги нещата тръгват отзад напред.Преди да има каквато и да е инфраструктура която да обслужва нуждите и потребностите на заселилите се там започнаха да никнат къщички и къщенца като гъби след дъжд.Сега същите тези читатели и вече граждани алармират че има опасност да използват плавници и щнорхели за да се предвижват в имотите си.Кой е виновен?Човешкият фактор от едната и другата страна.Човешката алчност от едната и силното желание за притежание на имот и дом без съобразяване със спецификата на мястото му от друга.
      • Ха
        хасковлийка
        16 0
        19:58, 5 мар 2018
        Точно така, надхитрихме природата, сега кой ми.....в гащите???
      • Ko
        kovo
        3 0
        10:10, 6 мар 2018
        Г-н Непознат, моето мнение е, че бъркате с даването. Не на всеки "който желаеше му се даваха тези места" . Тези места се дваха на "богопомазаните", на тези по-равните! И същите имаха куража и да пстроят и т.н.
    • 3
      ==
      =======
      22 0
      13:41, 5 мар 2018
      Пропуснах да споделя,че това дере се влива в градския колектор.Нещо много важно.
    • 4
      Аб
      Абсурди
      18 -7
      15:50, 5 мар 2018
      Къде отиват нашите пари от данъците, които плащаме за вилните си места на Кенана??? Общината не си е мръднала пръста да направи поне нормално проходими улиците там, а има нахалството да ни предлага имена на едни изровени, пропаднали от проливните дъждове кърски сокаци! Като ни вземате парите, които си плащаме като съвестни граждани, поне се заинтересувайте, идете, вижте какво е положението на кенанските "улици"! Не искаме асфалт, искаме да се придвижваме като нормални хора до вилите си, пари сме ви дали достатъчно, извинения за нямане на пари не се приемат!!! И такса смет плащаме на общината, а си извозваме сами сметта, защото контейнери има само на достъпни за сметосъбиращите коли места. Дали не трябва общината на нас да ни плаща?!
      • Гр
        Гражданин
        13 -11
        16:12, 5 мар 2018
        Много точно казано- вилна зона, А не свръх урбанизирана територия. И колко данъци плащате? 100 лв. С тези пари и тоалетна не може да се построи. Китов е като магистрала.
      • Гр
        Град на ужким
        9 -7
        19:13, 5 мар 2018
        Дори такса смет плащаме, а камион за отпадъци не минава поне веднъж годишно, за да се снимаме за спомен. Освен това не е вилна зона, а квартал и има улици с имена и красива картинка в общината, пожелателна разбира се.
      • От
        от ул.Фрезия
        8 -1
        09:31, 6 мар 2018
        Извинявам се,ама моя данък е 360 лв,а сме на кал. Не дупки,не очукан асфалт-КАЛ,КАЛ,КАЛ.Трябва да се вдигнем на бунт пред ОБЩИНАТА. Подписка подадохме и пак КАЛ.
    • 5
      Аб
      Абсурди
      11 -8
      17:44, 5 мар 2018
      Гражданино, минавал ли си по улица "Фрезия" да видиш каква магистрала е?! Данъка, който плащаме е много по-висок от данъка за градското ни жилище. Вилна зона беше гражданино, вече е квартал и то престижен, ха-ха....
    • 6
      ==
      =======
      11 -4
      18:09, 5 мар 2018
      До гражданина :
      Водят се УПИ!!!! Всички парцели са УПИ!!!!! Данъкът ни е 10 ПЪТИ по-висок от този на апартамента ни в центъра на града.Справка - местни данъци и такси.
    • 7
      Ст
      Станимир
      14 -12
      18:38, 5 мар 2018
      Нали искате да живеете на Кенана.... кво ревете сега. Кмета си е много добре. вас не ви бива....
      • Аб
        Абсурди
        11 0
        22:04, 5 мар 2018
        Станимире, гражданино....теб пък изобщо не те биваaa!!! Аман от наглеци и мутри в тая държава! Всеки, който е съвестен данъкоплатец трябва да знае къде отиват парите му, ако това не ти е ясно! И айде стига с тъпите ти коментари...подлоги...
      • Ст
        Станимир
        2 -9
        23:22, 5 мар 2018
        Грам не ми пука за данъците. Аз искам от 5 год. об... Виж коментара
    • 8
      Дя
      ДЯДО МРАЗ
      16 -7
      19:34, 5 мар 2018
      Ха сега Беливанката Балкански тия тарикати от КОРЗ и всички ЛОНГУРИот общината заедно с тези от ЕКОПРОГРЕСА да хванат лопатите и на КЕНАНА да се поразтъпчат и да поработят така после КАФЕТО ще им е по сладкож
    • 9
      Ив
      Иван Иванов
      13 0
      20:54, 5 мар 2018
      Какво да кажем ние от Сточна гара улица Петрич не е виждала асфалт над 30 години. Дупка до дупка, яма до яма, няма и следа на някои места от асфалт. Кой е виновен и стария кмет и новия кмет са все едни и същи ...
    • 10
      Чо
      Чобанина
      13 -10
      21:30, 5 мар 2018
      Оставка Беливанов - най некадърния кмет на Хасково !!!!
    • 11
      Да
      Да
      7 -1
      08:55, 6 мар 2018
      Никой не може да ме убеди ,че тези белите къщи не са на милионери
      • От
        от белите къщи
        1 -3
        11:55, 6 мар 2018
        Забогатяхме от гледане на пилета,телета и прасета т.е. от ринене на ***** .Що не се хванеш и ти?Да разбереш колко ще ти е сладък хляба после.Когато стари,млади и деца миришеха на оборска тор ти сигурно си блял по кафенетата.Работи на две работи по 20 часа в денонощие и ти ще станеш милионер.
    • 12
      От
      от ул.Фрезия
      3 -3
      09:37, 6 мар 2018
      Като си тъп,как да те убедим. Едната е на Янко Капата,а другата е на човек,който работи в държавна служба. Ако беше милионер,двора му щеше да е ограден с двуметрови зидове,а не с телена ограда. Малоумници....пф
      • Да
        Да
        1 -2
        17:30, 6 мар 2018
        Бре че милионерски ругатни,дали са от Янко Капата или от държавния служител?
    • 13
      Тт
      ТТ или ==========
      1 0
      05:44, 7 мар 2018
      Нито от Янко капата, нито от държавния служител.От ул."Фрезия" е някой,който знае как на мястото на тези бели къщи имаше пилчарници и телчарници, каквито и в стопанския двор нямаше.Явно знаят колко оборска тор имаше по цялото място,което между впрочем не е от общината, а от пра,прародители .Отзлоба си яж з........ка.
    Последни новини