От х:

Днес в x:

Общината съди ВиК за бутилираната вода, иска 14 бона

Частичен граждански иск за 14 000 лева заведе общината срещу ВиК Хасково заради задължението да снабдява детските заведения и социални институции с бутилирана вода. Искът е бил подаден днес. Той е частичен, заради държавните такси, а цялата изразходвана за вода сума е над 140 000 лева. При спечелване на делото ще се искат и останалите пари, обясниха от общината.

Заведеният иск срещу ВиК е по решение на Общинския съвет. Срокът бе до края на февруари.

Водата от водопровода на Хасково бе забранена за пиене през април миналата година заради завишено съдържание на уран и алфа активност.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    П.
    П.Ангелова
    25 -9
    17:26, 28 фев 2018
    За пореден път питам,защо плащаме най-
    скъпата "питейна" вода в Хасково като е забранена за пиене от почти година ! Или да връщат пари ,или да се плаща само канална вода.И това ако не е геноцид!
  • 2
    Ха
    ХАСКОВЛИЯ
    27 -5
    17:28, 28 фев 2018
    Много народ измря без време, много се изтрепа - кой с автомобили, кой се самозапали, кой скочи от тераса, мост или балкон,кой си сложи сам въжето. И никой не пита защо? Ами защото вече четвърт век нацията живее в условия на геноцид. Народеца работи за едничкия ток, да пълним гушите на Костов-ците и тяхните наследници. На американските централи и на Бойковите Гинки и Калинки. Вече 27 години издевателствуват над нас. И резултата е видим. Всеки живее с грижите си - как да плати огромните лихви на банките, тока, водата, храната, образованието на децата...ама само това ли е? А Плевнелиев, Митов, Ненчев, Борисов и компания богатеят продавайки интереса на родината. Не Не е справедливо Няма ли Бог да види? Мамка им.
  • 3
    Зр
    Зрителя
    15 -5
    17:39, 28 фев 2018
    Е голяма новина и от къде ще ги вземе тия пари ВиК, пак от жителите на тая същата община като си ги калкулира в разходите и цената на водата. Голям общински УСПЕХ, напънала се планината и.....родила мишка.
    • Браво на кмета ! Няма ненаказано зло в този свят ! Тези паразити от вик знаят само да искат пари и да си увеличават заплатите ! Кой ще отговаря за мръсната вода, която продължава да тече от чешмите!!! Кой ще отговаря и не ни предупреди за мръсната вода ?!Кой!??
  • 4
    Го
    Гост
    17 -4
    17:52, 28 фев 2018
    Ние сме виновни,за всичко защото само на маса и по социалните мрежи знаем да говорим,за.......!!!!
  • 5
    Пи
    Питам
    16 -3
    20:09, 28 фев 2018
    Общината съди ВиК ??? А защо същата Община досега не изгради тези нови кладенци, за които и отпуснаха пари. А защо същата тази ОБЩИНА не подмени водопроводите на града???
  • 6
    Am
    Aman
    11 -5
    21:40, 28 фев 2018
    Да се чудиш на вик хасково, защо ли не вземат да си гледат работата ?Нито водата им става за пиене и миене ! Водата на квартала се спира заради една и съща авария без да му дойде на ума на никой от тях да сложи едно ново 10 метрово парче тръба и да спре този геноцит от три години!Всеки месец се чудим ще видим ли таз инкасаторка или ще ни пропусне??
    Не дай си боже да ти се спука стъклото на водомера, започва един кошмар, едни чакания, увъртвания, че започваш да се чудиш за какво си жив. За цената на водата да не говорим..безобразие ! Питам се въобще работи ли им се на тези веика служители?Що за директор имат в тази ненормална фирма? Браво на Общината, трябва всички ние да си търсим правата за да се наат да ни уважават и знаят, че ние им плащаме незаслужените заплати!
  • 7
    Ем
    Емилия
    8 0
    22:13, 28 фев 2018
    Защо ми търкате коментара Господа журналя
  • 8
    Ем
    Емилия
    14 -6
    22:20, 28 фев 2018
    Масово Хасковли трябва да съдим ВиК от година и половина всяко домакинство копува вода а плаща по три лева кубик за не питеина вода
Последни новини