От х:

Днес в x:

Синята зона в Хасково безплатна след 14 часа във вторник и сряда

    Контрольорите в Синята зона в Хасково ще таксуват паркиралите автомобили до 14 часа днес, а навярно и утре. Това съобщи шефът на “Тролейбусен транспорт”, под чиято шапка е Синята зона – Йордан Панев. Той допълни, че контрольорите днес са заети да разчистват снега от паркоместата. “Разполагаме само с лопати”, уточни Панев. Той допълни, че ще освободи хората си в 14 часа днес, а също и утре. Много от участъците за кратковремено паркиране обаче бяха неразчистени, за разлика от паркингите, които се стопанисват от частна фирма. Там очертаните с жълто паркоместа се разчистваха със снегорин.

    “В Синята зона това трудно може да стане, защото на много места има автомобили, чиито собственици живеят в района и там е местодомуването им. Тоест, в много участъци има постоянно паркирани коли, докато при паркингите не е така”, обясни Панев.

    Йордан Панев съобщи още, че предстои актуализиране на Синята зона. “Съставена е работна група, която да огледа местата за паркиране. Моето мнение е, че на централните булеварди, в района на “XXI в.” например, не бива да има Синя зона. Не знам обаче дали работната група ще се съобрази с него”, уточни Панев.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ко
      Кольо Колев
      10 -2
      14:02, 27 фев 2018
      Така трябва,днес по ул."П.Славейков" едва се ходи,синята зона не е почистена,а се таксува.
      • Ба
        багериста
        8 -1
        15:20, 27 фев 2018
        не е ли почистена синята зона, не се плаща, ако искат кмета да викнат !
    • 2
      Ха
      Хасковлия
      20 -3
      14:14, 27 фев 2018
      Живея на улица " Пирин", 2, където също е СИНЯ ЗОНА. Някой от общинското ръководство може ли да обясни, къде да се движат пешеходците на това място, където синята зона стига до входните врати на блока? Ако има нужда да се извика линейка или пожарна , къде да минат те? Подобно безобразие няма никъде в нормални европейски държави !
    • 3
      Еж
      ЕЖКО- БЕЖКО
      14 -2
      14:51, 27 фев 2018
      Хасковлийски мислиш ли че мястото за което говориш не е синя зона няма да бъде ЗАЕТО Веднага ще го заеме някое говедо и линейките пак няма да могат да влезнат Хубавото на ЗОНИТЕ е че до някъде ОГРАНИЧАВАТ масовото паркиране в центъра на ПИЧЛЕМЕТАТА които цял ден киснат по центъра за едно кафе но се кефят с КОЛИ Така че по добре синя зона отколкото ГЪЗАРСКИ ХАОС
    • 4
      Ни
      Ники
      1 0
      21:40, 27 фев 2018
      И какво ще ми таксуват точно, че не разбрах. Синята зона е БЯЛА ЗОНА - затрупана и невидима. Как така Ем Комфорт можаха до обяд да си почистят всичките паркинги, а общинарите - нямали техника, имали само лопати. Я стига бе!!! Таксата е 360 лв. на година - предплатена! И на синята и на жълтата зона единичната цена е 1 лв. на час. Как едните могат, а другите не?!?!
      • Ма
        МАНГО
        2 0
        22:39, 27 фев 2018
        Както се казва - държавата е по-лош стопанин от частния такъв. В случея - от общинския стопанин.
    Последни новини