От х:

Днес в x:

Разширяват Централните гробища в Хасково с 91 декара

Местата в Централия гробищен парк на Хасково, край старото пловдивско шосе, ще бъдат увеличени. Паркът ще бъде разширен с 91 декара. В момента тече процедура за необходимостта от ОВОС, след което ще се смени и предназначението на земята, която ще бъде присъединена. Разширението е след решение на Общинския съвет. Още 31 декара общински земи покрай Стария пловдивски път ще претърпят промяна на предназначението си. Те ще станат обаче част от производствена зона. Всички земи са общинска собственост, уточниха от местната администрация.

Разширението на Централните гробища е второто за последните две години, припомни управителят на „Обреден дом“ Лиляна Петрова. Предишния път мястото е било увеличено със 127 декара.

Присъединената сега част ще се използва за изцяло за гробни места. Лиляна Петрова припомни, че Санитарният период за използване на гробно място е 8 години. Ако то не бъде откупено след това, може да се използва повторно. Най-скъпата откупка в Централния гробищен парк на гробно място за вечни времена е в Зона 1 и е 60 лева.

Междувременно стана ясно, че от няколко дни е активна и страницата на "Обреден дом" в сайта на община Хасково с информация за всички техни услуги и дейности. Страницата им можете да намерите в раздел Администрация/Общински предприятия.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    14
    14/88
    25 0
    12:13, 7 фев 2018
    Три гробета хора отидoха, тва светло бъдеще не идва..
  • 2
    Тъ
    Тъжен хасковлия
    28 -2
    14:32, 7 фев 2018
    Обичам си града, но и аз вече се замислям да забегна от него, колкото и да не ми се иска. Раждаемостта прогресивно намаля, а смъртността е в пъти повече. Успешно вървим към обезлюдяване. Малцинствата ще станат мнозинство и останалите ще сме по- малко на брой от тях. Да, не звучи добре, но е факт. Трябва да се насърчава раждаемостта, но НЕ на мургавите жители на Родината ни.
  • 3
    Пе
    Петър
    3 0
    20:58, 7 фев 2018
    Еми то в нашия град само това ни осигуряват. Разширявай ги кмете че и за теб да има място. Айде лека ви пръст хасковлии.
Последни новини