От х:

Днес в x:

Два сключени договора за безплатни детегледачки в Хасковско

Два са сключените трудови договора до момента в Хасковска област между Бюрото по труда, безработни, кандидатстващи за детегледачи и родители на деца по схемата „Родители в заетост”. Директорът на Регионалната служба по заетостта в Хасково Господин Господинов, уточни, че още шест договора чакат резолюция. Сключените два са в Харманли и в Димитровград.
Приемът на документи по програмата, чиято цел е да подпомогне родителите, които искат да се върнат на работа, като осигури детегледачи за децата им до 5-та им годишнина, вече приключи.

Финансирането по нея е 20 млн.лева за страната, а обхватът й е за хора от 29 до 55 години. Това е първият етап на схемата, ще има и втори за прием на документи, чийто старт обаче още не е ясно кога ще е.

До момента да се възползват от облекчението по тази схема от Хасковска област са заявили 87 родители. От друга страна 88 безработни са подали документите си, че желаят да поемат работата на детегледачи. 26 от родителите и 76 от безработните са одобрени.

Те ще получат възможност да участват и във втория етап, посочи Господинов. Той объче прудупреди, че процедурата е доста тромава и документацията  и от двете страни за кандидатстване-трябва да е подготвена  без пропуски според изискванията. Последващият контрол и отчетност по схемата също са много прецизни. 

Схемата приоритетно обръща внимание на майки, които сами се грижат за децата си и поради тази причина не могат да започнат работа.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Sa
    saxofonista-130659
    1 -1
    16:23, 24 яну 2018
    Ха сега да видим дали някой ще каже 4е не се работи в интерес на гражданите
  • 2
    Ми
    Миро
    0 0
    14:01, 2 юли 2018
    Трябва ми детегледачка за гр Харманли
Последни новини