От х:

Днес в x:

Питейната вода с уран в четири села в Тополовград и Димитровград

Водата в четири села -едно в Тополвград и три в Димитровград са с превишени норми естествен уран, съобщиха от РЗИ Хасково. Затова се препоръчва тя да не се използва за питейни нужди, а само за хигиенни цели.

Отклоненията в питейната вода в тополовградското село Владимирово са засечени на 9-ти януари. Те са 0.033 3mg/l при норма 0,03mg/l. Протоколите от изследванията са изпратени от ЕООД „ВиК” Стара Загора.

РЗИ-Хасково е издала и връчила предписание на управителя на водното дружества в Стара Загора за осигуряването на вода за питейни нужди за населението на селото.

Остава ограничението на употребата на питейната вода за питейни нужди и приготвяне на храна от населението в селата Върбица, Сталево и Светлина, Димитровградско, къде също има завишаване на естествен уран в чешмите.

Продължава осигуряването на вода за питейни нужди и приготвяне на храна с водоноски от „ВиК” ООД Димитровград.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ке
    КЕНАНСКИЯ МАЙМУН
    1 -11
    14:00, 12 яну 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
    В Хасково и общината, от повече от половин година, водата която ни подава ВИК не може да се използва за пиене и готвене, а цената й е 3 лв. на кубик с ДДС. Ако влезете в месарски магазин и платите за свинско филе, а ви дадат сланина или в магазин за алкохол платите Джак Даниелс а ви дадат Бляк Рам, пак ли ще си траете? Така ли в Хасково, което е бъкано с адвокати не се намери един да осъди ВИК Хасково за очевадната измама, която е и документално потвърдена от няколко институции и държавни сартифицирани лаборатории, че водата в Хасково е негодна за пиене и готвене. Вижте си бележките от ВИК, има раздел - питейна вода и там цената е най - висока. Не пиете чешмяна вода, не готвите с чешмяна вода, а я плащате и то солено. После да не се чудите защо ви наричат дебили и олигофрени и защо Хасково опустява.
Последни новини