От х:

Днес в x:

Ремонтират старческия дом в Кенана с 1 млн. лв.

С решение на Националния управителен съвет на Проект „Красива България" е одобрен за финансиране Дом за стари хора „Кенана" в община Хасково. Предвидените средства са 997 916 лв, от които 20% е съфинансиране от страна на община Хасково. Днес договорът бе подписан от зам.-кмета Недялка Станева (на снимката).

Домът за стари хора „Кенана" е единствения на територията на общината, с отделение за лежащо болни и филиал за хора със сетивни нарушения. Капацитетът му е 190 места, от които 30 лица във филиала са със сетивни нарушения. Домът е социална институция, обслужваща повече от едно населено място, в това число и крайните периферни населени места в рамките на община Хасково

Сградата на дома е с лош външен и вътрешен вид, има множество течове и спалните са в лошо състояние, дограмата е морално остаряла, което води до влошаване на топлотехническите характеристики на сградата и на условията на живот на настанените възрастни хора.

Със средствата по Проект „Красива България" предстои да бъде извършен ремонт, който обхваща подмяна на покрива, дограмите, ВиК-инстлацията и санитарните възли. Сградата ще бъде боядисана отвън и отвъртре.

В ремонтите ще се включат безработни, регистрирани в Бюрото по труда.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини