От х:

Днес в x:

21 °C

Млади актьори играят Криворазбраната цивилизация

Премиера на постановката "Криворазбраната цивилизация" по оригинален текст нa Добри Войников ще покажат тази вечер възпитаниците на Театралната школа към Младежки център. Поводът е Международния ден на театъра. Представлението може да видите в 19 часа в голямата зала на Младежки център.

Девет деца от школата играят в пиесата. В главните роли са: деветокласникът Георги Иванов, който се е в въплътил в образа на Хаджи Коста и единайсетокласничката Вероника Грозева, която играе мадам Злата. Учениците вече 4-та година посещават школата с ръководител Румяна Георгиева.

Пет месеца възпитаниците са се подготвяли за днешното представление. На международния ден на тетъра децата са избрали да играят тази постановка, защото е забавна и весела, сподели ръководителят им. Посланието към публиката е да не се превъзнасяме към западната култура и да запазим автентичността си като народ.

Театралната школа към Младежки център е партньор по проект "Седмица на изкуствата" за театрален обмен с Младежка къща във финладския град Лапуа. По този повод хасковските театрали били поканени за десет дни от тетралното студио към Младежката къща.

"По време на престоя си, ние имахме възможността да се срещнем и с други театрални студия от Испания, Финландия. Тогава ни се наложи да учим останалите групи на детско театрално изкуство" , каза Румяна Георгиева. Така се родила и идеята "Криворазбраната цивилизация" да се играе днес на Международния ден на театъра.

"Ние българите все си милим, че Западът е перфектен, но не е така", заключи тя.

В пиесата играят още единайсетокласниците: Катрин Антонова- Марийка,Теодора Георгиева- Анка, Борис Таков-мосю Маргариди. На младите актьори скоро им предстои ново представление в Пазарджик. Те са поканени да участват в четвъртия младежки театрален фестивал на смеха, който ще се проведе на 3 април. Тогава те ще представт артистичните си умения с постановката на съвременната комедия "Маршрутка" от Елин Рахнев.


Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете да инвестирате и да привличате другите да участват във вашите проекти. Днес се постарайте да изложите идеите си така, че да спечелите възможно най-много поддръжници. Ще имате късмета да се запознаете с интересна личност, която ще ви очарова и заинтригува. Внимавайте обаче за подводни камъни. Вечерта ще съумеете да свършите доста полезна работа, ще останете доволни.
16 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настроението ви ще е добро и няма причина да не останете доволни от днешния ден. Нуждаете се от промяна на обстановката, и ако към желанията ви се включат приятели, със сигурност няма да съжалявате. Денят е подходящ и за пътешествия и романтични срещи. Насочете се към любими места и хора.
16 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
16 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бъдете рационални и практични, като мобилизирате максимално силите си за да преодолеете надигащата се вълна. За хората на умствения труд се очертава напрегнат ден. Да внимават за здравето си всички, които са на работното си място. Характерно за всички ще бъде понижен жизнен тонус.
16 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Финансовата стабилност, която отдавна очаквате и от която така силно се нуждаете напоследък, тази седмица ще стане реалност. Положените от вас усилия започват да дават все по-осезаем резултат и радостта ви е напълно заслужена. Няма от какво да се притеснявате и можете спокойно да планирате бъдещите си стъпки.
16 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще вървите с късмета си днес. Улеснени ще бъдете и от добре свършената си до тук работа, така, че бъдете смели и не се предавайте пред проблемите. В хода на работата ви е възможно да се откажете от своя идея в името на по-добра. Силите ви ще стигнат да я реализирате по-скоро.
16 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Проявете повече толерантност и ще се изненадате от това, колко приятен може да бъде денят ви. Вслушайте се в съветите на деловите си партньори и ще увеличите значително състоянието си. Намерете време и за семейството си. Текат важни промени, които като че ли изпускате. Отворете очите си.
16 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Имате изявени шансове за успех в професионалната сфера. Заемете се сериозно със задълженията си, не ги оставяйте за следващия ден. Ще получите оферта, която силно ще ви заинтригува. Не пропускайте възможността да пътувате, ако ви се предложи такава. Сигурно е, че ще бъде приятно..
16 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Може би днес не ви се поема отговорност и свързвате деня с безпаметния мързел, на който смятате да се посветите. Не се поддавайте на опитите да разрушат идилията ви. Най-сигурно е да не вдигате телефона и да не отваряте на никого. Вие преценете.
16 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ако делата ви позволяват ограничете контактите и изявите си днес. Но, предвид срочността и договореностите ви повечето от вас ще бъдат на свето място. Ако не пристъпите с открито сърце в интимната си връзка, не очаквайте взаимност. Възможни са разкрития и раздели, но може пък да са за добро.
16 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Чувствате се работоспособни днес, затова едва ли ще се намери нещо, което да ви се опре. Вие не обичате да оставяте нещата недовършени, дори това да ви коства доста усилия. Днес ще свършите много полезна работа и това ще ви накара да се чувствате доволни от себе си. Намерете време и за разтоварване. Вечерта може да се срещнете с приятели.
16 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Денят е благоприятен за разрешаване на лични проблеми и възстановяване на контактите с важни за вас хора. Деловите ви ангажименти са ниво и ви носят очаквания успех. Време е да помислите за разширяване на дейността си.
16 юли 2020
Последни новини