От х:

Днес в x:

Млади актьори играят Криворазбраната цивилизация

Премиера на постановката "Криворазбраната цивилизация" по оригинален текст нa Добри Войников ще покажат тази вечер възпитаниците на Театралната школа към Младежки център. Поводът е Международния ден на театъра. Представлението може да видите в 19 часа в голямата зала на Младежки център.





Девет деца от школата играят в пиесата. В главните роли са: деветокласникът Георги Иванов, който се е в въплътил в образа на Хаджи Коста и единайсетокласничката Вероника Грозева, която играе мадам Злата. Учениците вече 4-та година посещават школата с ръководител Румяна Георгиева.





Пет месеца възпитаниците са се подготвяли за днешното представление. На международния ден на тетъра децата са избрали да играят тази постановка, защото е забавна и весела, сподели ръководителят им. Посланието към публиката е да не се превъзнасяме към западната култура и да запазим автентичността си като народ.





Театралната школа към Младежки център е партньор по проект "Седмица на изкуствата" за театрален обмен с Младежка къща във финладския град Лапуа. По този повод хасковските театрали били поканени за десет дни от тетралното студио към Младежката къща.

"По време на престоя си, ние имахме възможността да се срещнем и с други театрални студия от Испания, Финландия. Тогава ни се наложи да учим останалите групи на детско театрално изкуство" , каза Румяна Георгиева. Така се родила и идеята "Криворазбраната цивилизация" да се играе днес на Международния ден на театъра.

"Ние българите все си милим, че Западът е перфектен, но не е така", заключи тя.

В пиесата играят още единайсетокласниците: Катрин Антонова- Марийка,Теодора Георгиева- Анка, Борис Таков-мосю Маргариди. На младите актьори скоро им предстои ново представление в Пазарджик. Те са поканени да участват в четвъртия младежки театрален фестивал на смеха, който ще се проведе на 3 април. Тогава те ще представт артистичните си умения с постановката на съвременната комедия "Маршрутка" от Елин Рахнев.


Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини