От х:

Днес в x:

Безинджийка от Харманли бяга от ДАНС през прозореца с РС

ДАНС е предотвратила измама с гориво в две бензиностанции около Харманли на път Е80, съобщи сайтът Харманлийски новини. Това е било обявено на работния семинар на държавната агенция.
По информация на Haskovo.net става дума за акция срещу доверения човек на братята Маргини – Стилян Алтънков.
Според агенцията са нанесени финансови щети на държавата в особено големи размери. Двете фирми, при които са констатирани нарушенията са "Панорама" ООД и "ДСА" ООД – собственици на две бензиностанции в района на Харманли. Измамите са разкрити при съвместна операция на органите на ДАНС, НАП, Окръжна следствена служба.
При проверката на бензиностанцията на "Панорама" е констатирано съхранение на 21 хил. литра тежко гориво в противоречие със Закона за акцизите. Органите са установили още тетрадки с водено двойно счетоводство, няколко компютърни конфигурации , в които се съдържа информация за злоупотребите, но касовия апарат, чрез който са издавани фалшивите касови бележки е липсвал.
В момента на проверката бивша служителка на НАП, по настоящем работеща във фирма "Панорама" е изнесла през прозорец на помещението две компютърни конфигурации, в които се съдържат данни за нарушенията. В момента се извършва проверка за нарушенията на втората бензиностанция. Механизмът, по който е била организирана дистрибуционната мрежа тепърва ще се изяснява.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини