От х:

Днес в x:

Каруцар от „Република“ е първият глобен в акция „Зима“ на КАТ

    В стартиралата от днес акция „Зима“ на пътна полиция първата глоба отнесе каруцар. Хасковлията Асен Ангелов се беше запътил с каруцата си за сено за козите, които отглеждал в къща в дерето на квартал Република. Тази сутрин обаче каруцата попадна на полицейската проверка. Униформените установиха, че превозното средство няма светлоотразителни елементи, каквито се изискват според Закона за движение по пътищата. Заради нарушението служителите от „Пътна полиция“ съставиха акт на Асен, докато конят и каруцата му бяха отбити встрани от булевард „Васил Левски“. За това нарушение законът предвижда глоба в размер на 50 лева, а каруцарят заяви, че ще я плати и ще си купи светлоотразители за превозното си средство.

    Междувременно катаджиите проверяваха и готовността на автомобилите за зимата. От 15 ноември колите трябва да са със зимни гуми или с такива, чиито грайфер е не по-малък от 4 мм. На този етап полицаите измерват грайфера и само предупреждават водачите, че след 15 дни следват санкции, ако автомобилът им не е подготвен за зимата. В противен случай законът предвижда глоба от 50 лева. Повечето от проверените водачи нямаха нужда от съвети, тъй като автомобилите им бяха стриктно подготвени за зимата.

    Акция „Зима“ ще продължи през целия месеца. Униформените ще проверяват още светлините, чистачките, включително системата за измиване на прозорците. Първият етап на операцията - от 1 до 10 ноември е с основна насоченост към коли, велосипеди и превозни средства с животинска тяга. Пътните полицаи ще дават насоки и съвети на водачите и пешеходците за по-безопасно и сигурно шофиране през зимата. Кампанията има за цел да изгради по-висока култура у шофьорите.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Га
      Гаро
      15 -1
      12:57, 1 ное 2017
      А протектора на каруцата и коня,колко Е....
    • 2
      Ko
      kokolobolo
      13 -2
      17:02, 1 ное 2017
      ееееей оправдахте си съществуването браво....
    • 3
      Ko
      koshmara
      2 -1
      17:57, 1 ное 2017

      *** за тях
    • 4
      Аа
      Аааааа
      15 -1
      18:26, 1 ное 2017
      Трябва да имат и свидетелства за управление на ПС.Конят и каруцата са с доста голям габарит и са участник в движението на пътя.Щом на барборина от 50 кубика искат книжка,трябва и за каруцата.
    • 5
      Ча
      Чапразов
      5 -6
      22:21, 1 ное 2017
      Това си чиста пиар акция. Глобяват човека, дето с труд си вади хляба . Що не правят хайки на каруците, дето грабят и мародерстват вилите и крайните кварtали. Всичкото е за журналята, да има какво да списват.
    Последни новини