От х:

Днес в x:

Мъж прибра 9 нелегални мигранти в къщата си в Рогозиново

9 чужди граждани са открити в къща на 30-годишен мъж в харманлийското село Рогозиново, съобщиха от областната дирекция на МВР. При полицейска проверка вчера в жилището са открити момчета на 8 и 10 г., жена на 36 г. и шестима мъже. С помощта на преводач станало ясно, че четирима от тях са с афганистански произход, а останалите са от Ливан. Задържаните нямат документи за самоличност. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

При други полицейски проверки в Харманли и Хасково пък са конфискувани тютюн и цигари без бандерол. 400 безакцизни папироси са открити в дома на 52-годишен мъж на улица „Алеко Константинов“ в Града на Белоногата. По линия на безакцизните стоки е иззет и 1500 грама нарязан тютюн от жилище в хасковския квартал Орфей.

Предстои съставянето на актове по Закона за акцизите и данъчните складове. Късовете цигари и нарязания тютюн са предадени с протоколи от собствениците им.

В харманлийското полицейско управление е започнато досъдебно производство за съхранение на наркотик. То е срещу 27-годишен харманлиец, съхранявал канабис в къща в село Рогозиново. В стая на дома са открити 560 грама суха марихуана, напълнена в 3 буркана.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини