От х:

Днес в x:

Условни присъди получиха двама наркодилъри от Първомай

Двама дилъри на наркотици получиха осъдителна присъда „лишаване от свобода“, след като бяха разкрити от служителите на реда в Първомай, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Специализираната операция е проведена в началото на месеца, под ръководството на окръжната прокуратура. След получена информация, че в магазин за цигари и алкохол „Лафка“ в града се разпространяват наркотични вещества, криминалистите предприели процесуални и следствени действия. На излизане от търговския обект били заловени младежи на 20 и 18 години, които носели общо около 15 грама марихуана и 1.7рама хашиш. Вътре пък бил задържан 21-годишен служител, в чиято чанта разследващите открили метален гриндер, близо 2 грама марихуана и 0.128 грама амфетамин. Тримата са били отведени в районното управление за срок до 24 часа.

В хода на образуваното бързо производство по чл. 354а, ал.1 от НК, с постановление на Окръжна прокуратура – Пловдив, мярката на 21-годишния Д. Ц. 20-годишния Х. В. била удължена до 72 часа. След разглеждане на материалите в Пловдивски окръжен съд, на 6 октомври те са се признали за виновни и са сключили споразумение с Окръжна прокуратура, признато от Окръжен съд Пловдив като наказанието от 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ е заменено с условна присъда с 3-годишен изпитателен срок. Освен това двамата са глобени с глоба от 2500 лева. Възпитателната работа с Д. Ц. Се възлага на кмета на община Първомай, а на Х. В. – на пловдивския кмет.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

Последни новини