От х:

Днес в x:

Елена Йончева: В общинската администрация на Хасково има икономическа групировка. Даваме информацията на прокурор

Изображение 1 от 2

    В администрацията на община Хасково има създадена икономическа групировка, която насочва общински, държавни и европейски пари към определени фирми. Това каза депутатът от БСП от Хасково Елена Йончева на пресконференция днес.

    Йончева посочи, че за всички нарушения по Модела Добрев БСП разполага с документи, които ще предаде на Прокуратурата и ще внесе в Държавната комисия за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси.

    Според Йончева Модела Добрев се състои от три части. Първата е „наглата“. В нея депутатката посочи назначаванията на ключови позиции в общинската администрация на близки на Добрев-кум, кумица, първа братовчедка…„Законът не забранява това и затова тази част я наричам „наглата“, уточни Йончева“.

    Втората част на Модела е нарушаването на Закона за държавния служител, заради назначенията в общинската администрация на хора, които не отговарят на изискванията му. Йончева визира шефа на финансовия отдел Росица Гаргова-първа братовчедка на Делян Добрев и секретаря Биляна Димитрова-кумица на Добрев. И двете нямат предишен административен опит, който се изисква по Закона за заемане на позициите, на които те са били две години, отбеляза тя и допълни: Тези хора са част от дриймтима на Добрев, както той сам призна публично в национален ефир. Тези хора управляват общината отново в нарушение на Закона за държавния служител, тъй като не са назначени с конкурс, както е разписано в него“. Според Йончева обаче най-големият гаф е, че те са се разпореждали с държавни, общински и европейски средства също в нарушение на закона. По думите ѝ и кмета, и народния представител би трябвало да носят вина за нарушенията, защото единият е предлагал тези кадри, а другият е приел да ги назначи.

    Междувременно от Общинското ръководство на БСП обявиха, че заради скандала искат оставката на Добри Беливанов като кмета на Хасково.

    Третата част на модела, на който стана олицетворение Деля Добрев, според Йончева, е най-съществената. Тя засяга именно създадената бизнес групировка в общината. Депутатката визира в схемата и двамата заместник-кметове Милена Трендафилова и Евгени Консулов, чиито оставки днес бяха разписани от градоначалника Добри Беливанов. И двамата са участвали  заедно с Делян Добрев в различни 100 процента частни сдружения, през които минават евросредства.

    В Агенцията за регионално сътрудничество и развитие, според Агенцията по вписвания, Делян Добрев е председател в няколко години, като 2006 г. , 2009 г. , а Евгени Консулов е член на Управителния съвет. Агенция за подпомагане на малкия и среден бизнес е също частно сдружение, в което Добрев отново е председател, а Консулов също член на УС. В същото време Милена Трендафилова е подписала годишния отчет на Агенцията за регионално сътрудничество и развитие. Въпреки че тя не фигурира в Агенцията по вписваниятатова, това означава, че тя също е в УС на сдружението, тъй като само негови членове имат такива правомощия, уточни Йончева.

    По повод надигналата се вълна в защита на Добрев, тя коментира: Начинът, по който Добрев е защитен от кадровиците на ГЕРБ в кампанията „Да спасим Делян Добрев“, ме навява на мисълта, че може би не става въпрос за Модела Добрев, а за Модела ГЕРБ. Според Йончева оставката на Добрев не е най-важното в момента, а къде отива той, след като излезе от политиката. Затова тя настоява за разследване за нарушенията, вършени в Хасково. Все пак народната представителка призна, че ще подкрепи оставката на колегата си от ГЕРБ в пленарна зала.

    Елена Йончева получава подкрепа за действията си от ръководството на БСП, обяви Атанас Зафиров, който е член на Изпълнителното бюро на партията и ѝ пожела кураж и смелост, за да довърши започнатото.

    Зафиров коментира и случая Каварна, по който беше изнесена схема на назначения в общината по шуробаджанашка линия от тамошната кметица, която е от БСП. „БСП никога няма да направи компромис с морала. Случаят Каварна ще бъде разгледан, но ще реагираме едва, когато стигнем да заключения, в никакъв случай няма да участваме в кризисния PR на ГЕРБ“, посочи още той.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (42)

    • 1
      Ko
      Kozarev
      43 -71
      12:24, 2 окт 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Gr
        Grajdanin na Haskovo
        13 -11
        21:22, 2 окт 2017
        Г-жо Йончева, пиша тук /където всички смятаме, че пишат „троловете“/ защото въпреки, че сте депутат от Хасково, аз не зная как да се свържа с вас. Сигурна съм и голяма част от хората не знаят.
        Но да минем на темата….
        Възмутена съм от начина по който си позволявате да излизате с обвинения, да поставяте квалификации, да съдите, да внушавате на хората вашата позиция, възползвайки се от трибуната.
        Първото, което направихте е да вземете снимки на хора, които са работили толкова много за града и да ги разнасяте по студия и в залата на парламента като най –големите престъпници. Твърдите, че сте журналист / аз не съм убедена/, защото ако бяхте такъв щяхте да си направите труда да проучите, че зад тези снимки стоят хора, голяма част от тях доказали се професионалисти.
        За никого от нас не е тайна кой, кой е. Никой от тях не е крил родствени и други връзки, все пак сме малък град.
        Това са хора, които през тези две години бяха непрекъснато сред хората. Бяха със снегорините в тежката зима. Влезнаха във всяка класна стая и говориха с родителите за притесненията им относно ремонтирането на двете големи училища и четири детски градини. Работиха за развитието на града. Елате и се разходете, вижте големия брой санирани блокове. Предстои да започнат и други облагородявания и проекти. Поеха ангажименти пред тях, застанаха с лицата си. Вие не живеете сред нас и може свършеното да ви се вижда малко и незначително в сравнение с голяма София, но за нас това са правилните стъпки.
        Какво направихте вие за тези две години за града?
        След две години твърдите, че са ви се обадили и че са искали от вас да вземете отношение, защото сте депутат избран от Хасково. Дори не сте се сетила сама за това?? Убедена съм, че сте го направила само заради това, или пък сте видели възможност да блеснете…
        Направихте най-лесното, да хвърляте кал и обвинения, възползвайки се от насаденото с години недоволство.
        Искам да попитам, къде бяхте когато всички тези хора се бориха с проблемите на града и общината? Какво направихте за вашите избиратели? !
        Вие използвате ситуацията, за да хвърляте обвинения без никакви доказателства, дори си позволявате да издавате присъди.
        Имате претенции за честен и морален човек….
        Не г-жо Йончева, не сте.
    • 2
      Ян
      янко митев
      104 -31
      12:25, 2 окт 2017
      ПОКАНА
      Ръководството на ГЕРБ Хасково ви кани на мило тържество!
      Събитието ще се проведе днес от 18 часа в новата ритуална зала на ГЕРБ бившето НТС.
      Сватба
      Венчават се Делян Добрев и Добри Беливанов
      кумува Цветан Цветанов
      Ритуалът ще се проведе от Димитър ********** председател на комисията за "Конфликт на интереси"
      Вход-само с членски карти на ГЕРБ
    • 3
      Ке
      КЕНАНСКИЯ МАЙМУН
      85 -15
      12:31, 2 окт 2017
      И кумици в бяла премена,
      чудни, прекрасни, песен поемнат, -
      тихо нагазят трева зелена
      и при делянчо дойдат та седнат.
      ...
      Трябва независим прокурор от софия - хасковските са всички кумици - самодиви :))
    • 4
      Ад
      АДМИНИСТРАТОР
      56 -36
      12:35, 2 окт 2017
      Ех, Йончева, проверявай малко фактите, които ти подава Минко Ангелов, че и той не е проверил всичко горкия.
      • Ке
        КЕНАНСКИЯ МАЙМУН
        37 -16
        12:47, 2 окт 2017
        Не ви ли идва на акъла прост форукомски
        че румен - бай президента
        е началник на шефа на данс .. И ако президента му нареди шефа на данс е длъжен по закон да му предостави информация ????
        ...
        Да не говорим че бай президента има съученици по хасково :)))
    • 5
      61
      612854
      42 -59
      12:44, 2 окт 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Еж
        Ежко
        40 -9
        12:52, 2 окт 2017
        Да цитирам думите на Хр.Бисеров: Боли ли а.........
    • 6
      Сс
      сссссс
      45 -62
      12:48, 2 окт 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 7
      Ди
      Димитър
      110 -13
      12:52, 2 окт 2017
      Групировката всички в Хасково я знаят! Тенчо Лилянов, Величко Минев, Делян Добрев, Христо Бисеров!
    • 8
      До
      до Троловете
      107 -15
      13:06, 2 окт 2017
      И кое по точно не е вярно от разкритията .Тези хора реално съществуват,и са на тези постове,къде е лъжата?Аз лично работя в държавна институция, и съм отвратен от това което става в нея.Всичко е политическо назначения на хора който си нямат елементарна престава от длъжността която заемат.Познавам кадри на герб на ниско ниво на което цялата им рода е назначена на хубави постове във държавни структури,а какво ли е за тези който са на върха в партията.
      П.П-А за госпожа Гаргова тя беше касиерка в банка,кога се изучи толкова да ръководи парите на цяла община.А сестра и ,от учителка сега работи в високо напрежение към енергото което също е държавно предприятие.
      Града найстина е маклък и всичко се знае и се помни.
      • Сс
        сссссс
        22 -62
        13:20, 2 окт 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 9
      Ха
      Хасковлия
      35 -2
      13:08, 2 окт 2017
      Сеирджии могат ли да присъстват :)))
    • 10
      За
      защо
      67 -8
      13:15, 2 окт 2017
      В Хасково има "икономическа групировка". Имаше я и преди и между другото част от главните действащи лица в нея бяха същите и при предишното общинско ръководство. И ако не всички, то достатъчно много хасковлии знаят. Журналистите също знаят. Въпросът е защо години наред всички мълчат? И ако ГЕРБ сами не бяха хвърлили къмък в блатото си, щеше ли някой изобщо да заговори за това? Едва ли...
      Така никога нищо няма да се промени.
    • 11
      Ха
      ХАСКОВЛИЙКА
      71 -7
      13:28, 2 окт 2017
      Всичко е вярно, фактите са си факти, тези хора съществуват и има конфликт на интереси.
      Също се назначават на длъжности роднини, съученици, кумци, приятели, любовници без необходимата специалност и стаж за заемата длъжност, което е възмутително.
    • 12
      Гь
      Гьотере видял
      29 -3
      13:46, 2 окт 2017
      Когато различните крила на червената олигархо-мафия се борят за надмощие се разкрива възможност да произлезе нещо добро за народа...Ако имаше народ де. ..
    • 13
      Тр
      Тракиец
      53 -5
      13:50, 2 окт 2017
      Ако има нарушения на закона и назначения без конкурс, то всички отговорни длъжностни лица да си носят последствията. Както Добрев, така и бай Добри. А Йончева досега къде спа , че сега се събуди - поръчкова журналистка. А , че не става Бай ви Добри за кмет не става, ама сега е късно вече да си посипвате главите с пепел, щото не можете да съборите Беливанов, бетониран е по закон още 2 г за мястото си. А след този скандал, който герберите сами си предизвикаха и показаха всичките си кирливи ризи на хасковската общественост, едва ли ще спечелят следващите избори !
    • 14
      Тр
      Тракиец
      50 -4
      14:15, 2 окт 2017
      Хасково нет, влезте на заседанието на герб довечера със скрита камера и предавайте директно :) Ще бъде уникално заседание :)))
    • 15
      Се
      СЕМКАТА
      33 -2
      14:26, 2 окт 2017
      Наред е семката/георги станков/ от любимец
    • 16
      Pp
      ppp
      43 -9
      14:36, 2 окт 2017
      Къде бяха всички отворковци от ГЕРБ, БСП и т.н. когато Гошко си развяваше коня и града му беше като бащиния? КЪДЕ?
    • 17
      Pp
      ppp
      43 -5
      14:39, 2 окт 2017
      Дядо Добри сега като пич на място трябва да освободи всички приятели и роднини на конкурсни длъжности и да назначи конкурси и да видите, че никой от досегашните няма да се върне на поста си поради некъдърност.
    • 18
      Го
      ГОСТ
      41 -15
      14:39, 2 окт 2017
      Да ви имам областния координатор на БСП. Тази крадла, която успя чрез нашата "честна съдебна система" да си оправдае парите за един цял хотел в Старозагорските бани ли е критерия за почтенност? Тя ли ще дава напътствия и наставления и ще бъде критерий за морал и почтеност? Ха, ха, ха, ха.
    • 19
      Чо
      Чобанина
      34 -29
      14:40, 2 окт 2017
      Не знам защо, ама навсякъде където се намеси БеСеПе, замирисванак-у-р-в-е-н-с-к-и
      номера ! Гнус и потрес, гачи те ако бяха на власт, щяха да назначават от други политически сили. Пълно лицемерие ! Много ясно, че всеки на власт ще се заобиколи с доверени хоре - това не е престъпление. Виж, ако са некадърници и са нарушавали закона да му мислят сега !!!
    • 20
      Ко
      конкурс
      46 -4
      14:42, 2 окт 2017
      А назначенията на Зл.Караджова и Ем.Стефанова с конкурс ли са? Те защо още не са си подали молбите за напускане? Гл.архитект Д.Панайотова да не би да е била на конкурс? Или и това "важи само за София" - понеже според гл.архитектка ЗУТ важал само за София!
    • 21
      Пр
      ПРодан
      55 -4
      14:54, 2 окт 2017
      Ами Щерю на Екопрогрес? Как попадна на това място без един ден стаж. Ми синът на червеният полковник Величко Милев кой го бутна в ОбС. Ми Петър Николов дето изобщо не знае за какво става въпрос, и той общак съветник? Мен ми намирисва на цялостно разпускане на панаира или гражданска война в противен случай.
      • Чо
        Чобанина
        30 -1
        15:16, 2 окт 2017
        Екопрогрес с едни бездомни кучета не може да се оправи !!!
    • 22
      Въ
      вън,вън вън от палатката
      33 -6
      15:05, 2 окт 2017
      на който не му се работи-да си подава оставката,докато не е свършила промоцията,и да вметна само-ФАМИЛИЯ ПЕХЛИВАНОВИ и те да се наредят на опашката с оставките
    • 23
      Ка
      Какво става,
      38 -11
      15:17, 2 окт 2017
      приета ли е оставката на Добрев,или цирка продължава докато намерят пак някой"вербуван",за да замажат резила.ГЕРБ,побързайте,защото времето не работи за вас.Йончева е изключително смела жена.Не търете вината в нея.
    • 24
      Ха
      Хасковлия
      25 -10
      15:30, 2 окт 2017
      Ааанаааааа...работата се закучи....ам ся ....ко ш прайм...
      Елена е от стара коза яре и надушва зловонието, което се носи от общината...
      Другарите от гроб 7а им е як заддика...
    • 25
      Пр
      ПРЕСАТАШЕТО 007
      22 -4
      15:30, 2 окт 2017
      Във фейсбук има открита страница - за"беливанов-там може да се коментира и публикува,защото тук няма смисъл-едно ,че всички лаят и кервана си върви,и второ ,че редакцията скрива или изхвърля част от коментарите....благодаря за вниманието !!!!
    • 26
      11
      1111
      13 -3
      15:49, 2 окт 2017
      Моля Ви,
      проверявайте си статиите за правописни грешки преди да ги качите на сайта.
      Много е трудно да се чете така.
      • Чо
        Чобанина
        12 -9
        16:21, 2 окт 2017
        Ай ся, тва да не е изпит по БЕЛ ма :))))
    • 27
      Пр
      Приятел
      7 -1
      16:04, 2 окт 2017
      Разгневи змиите точно под теб са внимавай.Това....ссссссс....... според мен е змийско съскане.
    • 28
      Чо
      Чобанина
      24 -2
      16:20, 2 окт 2017
      Ей, кой има да ми даде една партийна герберска книжка за довечера. Ще си взема пуканки и ще се наслаждавам на спектакъла :)))
    • 29
      78
      7878788888..............
      15 -13
      18:02, 2 окт 2017
      Поздравявам г-жа Йончева. Смела жена! Целият фактически материал е анализирала и доказала с документи. Изнесената от нея информация е стегната и логична! И, най-важното, направени са заключения, които доказват за "модел на управление". Когато фактите говорят, боговете мълчат.
    • 30
      За
      запознат
      12 -8
      18:53, 2 окт 2017
      Почнаха да се случват добри неща за града и тази парашутка с наставленията на майката иска да стопира всичко .Хасковлий не се потдаваите на тези провокации всичко е фарс на комунисти и ц***** не се вярва факт те лъжат и крадът факт
    • 31
      81
      814265
      8 -2
      18:59, 2 окт 2017
      Началник Наска от ОУО също е в кюпа, по маниерите на Ленчето Станишева. Непоклатими са тези хватки. Дядо кмет няма как да се справи с тях. Пенсионерите началници взаимно се подкрепят.
    • 32
      Сс
      СС
      12 -2
      20:25, 2 окт 2017
      г-жа Е.Йончева да попита Д.Добрев как през 2003 г. започна първата си работа в Областна администрация Хасково на длъжност директор "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост" ,при положение ,че закона предвиждаше като условие стаж 12 години в държавната администрация за заемане на тази длъжност ???
      По същото време Д.Беливанов беше секретар на областна администрация ...
    • 33
      Чу
      Чумата ГЕРБ
      13 -6
      21:00, 2 окт 2017
      Елена Йончева удари в десятката !
      Тя посмя да ни каже че ..царят е Напълно Гол ...и във Хасково !!
      Това е .
      ХасковоГейт/Кумгейт е допълнение към картината у нас .
      ГЕРБ управляват България като Феодална държава ..вече 8 години !
      Ограбиха ни,Изгониха деца,внуци и баби и дядовци даже от Родината ни !
      Ножа е опрял до кокъла и а пиявицата ГЕРБ трябва да бъдат Отскубната от немощното вече тяло на България...ако трябва със сила !!
      Иначе с нас всички е свършено !
      Ха
    • 34
      Зо
      Зор-зор
      5 -2
      22:38, 2 окт 2017
      Кой "сътвори" този пожар в Хасково ? Д. Беливанов прости на Д. Добрев. Делян Добрев се извини пък пред всички от парламентарната трибуна за тези си назначения "дийм трийм", както той ги назова. Нали можеха да седнат и да си поговорят като мъже, къде са минусите и плюсовете и как трябва да се работи от тук-насетне и кой от какво е недоволен, в името на просперитета на града и гражданите. Подозирам, че някой имаше полза от този пожар, та и наследниците на майката "столетница" се нанизаха тук, в Хасково, като че ли това са чакали, да ни дават акъл и "модел на управление" . Техния соц. "модел на управление" какъв беше в недалечното ни минало? Нямаше ли шуро-баджанащина? И сега този "някой" стои някъде скътан, доволно протрива ръце и гледа сеира на всички. Да бъде заловен и линчуван !
    • 35
      Bs
      BS
      3 -5
      03:40, 3 окт 2017
      Г-жа Йончева , не Ви прави чест ....... Защо не повдигнахте обвиненията си срещу Делян Добрев преди една година например? Може би г-н Борисов , който си пада по уредени мачове не беше готов за това? Нека Ви припомня , че Делян Добрев направи много за спирането на идиотщината наречена АЕЦ“Белене“ , която благодарение на Вашата партия и на ГЕРБ коства на България 1 милиард евро след арбитража. Министър Добрев тогава направи всичко възможно да спаси България от Русия , а това е голям грях , който нито Вие изявяваща се като централно-театрален нападател в тази гнусна игра , нито Бойко , който е във Вашият отбор , нито Москва някога ще простят на евро политци като Д.Добрев. Добре изпълнявате заръките на Москва . Много ниско ниво другарко Йончева. Те и манипулациите Ви са на същото ниво , но трябва да призная ,че работят. Дано Г-н Добрев да има куража да наруши “ОМЕРТАТА“.
    • 36
      B,
      b,g
      7 0
      07:21, 3 окт 2017
      Делян Добрев в многобройните си интервюта , каза само едно вярно нещо - Хасково е малък град.
      Да така е ! И сега цяло Хасково те видя как лъжеш и мажеш !
    Последни новини