От х:

Днес в x:

21-я Хасково джаз завърши с рожден ден на сцената

    21-то издание на Международния фестивал Хасково джаз завърши с личен празник на сцената. По време на джем сешъна в Младежкия център снощи Светлин Стайков от SoulBmoll отпразнува рождения си ден с публиката. Унесен в импровизациите контрабасисът не усети, кога се е извъртял 30-ти септември и е дошъл 1-вия ден на октомври, но малко след полунощ това му напомниха вокалистките от формацията, в която участва. Последваха аплодисменти от целия клуб, а музикантите, разбира се, в джазиран вариант изпълниха в негова чест Happy birthday. Светльо е дошъл на бял свят сякаш с призванието да прави изкуство, той празнува на личен ден-1-ви октомври се отбелязва като Световен ден на музиката.

    По-рано вечерта на сцената на Младежкия център SoulBmoll се представиха и пред по-широка публика. Джаз Формация София и Synthia се качиха преди тях на сцената.

    На джем сешъна повечето от музикантите от формациите са включиха във въртележката с колегите си от Арабаджиев/Благоев квинтет.

    Накрая на вечерта организаторът и директор на Фестивала Димитър Русев-Мутата се изяви и в рядкото си амплоа на вокалист. Той изпълни две от своите любими песни за специлен за него човек.

    Красимира Славова 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини