От х:

Днес в x:

„Джаз линия“ с Теодосий Спасов отново вдигнаха на крака Хасково

    „Доживяхме отново на сцената на Хасково джаз да видим и чуем музикантите от „Джаз линия“-формацията, от която едно младо момче с кавал полетя по пътя си по белия свят“. Така развълнуван организаторът и директор на 21-вото издание на джазовия празник в Хасково Димитър Русев представи снощи Веселин Койчев, Александър Леков, Радул Начков и Теодосий Спасов. Формацията е свирила в едно от първите издания на фестивала, а много популярната им композиция ръченица-самба „Вкисната боза“ е и музикална подложка на един от филмите за Хасково джаз.

    С благодарност за поканата, поздравления за устрема, с който вече 21-а години е организатор на феста към домакина Димитър Русев се обърна световноизвестният български кавалджия. А публиката в залата на театъра Теодосий Спасов поздрави със страхотен жест, след като обяви колегите си, като музиканти от Пловдив, а за себе си каза „Аз тази вечер съм от Хасково“. И допълни: „Свирейки в този състав този репертоар, винаги се подмладявам, връщам се някъде в 70-те години-времето, когато с момчетата започнахме да свирим в посоката, в която и днес правим музика. "

    Последваха красиви джазови минути, които отведоха почитателите на формацията в други светове.

    Преди „Джаз линия“ нестандартните си изпълнения поднесоха и музикантите от полския квартет „Karnas Formula“.

    Тази вечер фестивълт продължава в 18.00 часа в театъра с изпълнения на Роланд Хейдрич от Унгария и Николай Иванов от ОМ. Следва Jazz Cats: Христо Йоцов – ударни, испанецът АрнаArnau Garoffe – саксофон, Любо Цанев – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас. На сцената след това се качват американците от Groove Atelier представя Michael Mossman съ специален гост Петър Салчев – вокал. От 22.00 часа е джем сешънът в Младежки център с Арабаджиев/Благоев квинтет.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини