От х:

Днес в x:

Благодарствено писмо от наследниците на Нестор Марков получи община Хасково

Изображение 1 от 2

    Благодарствено писмо от наследниците на Нестор Марков се получи в община Хасково. То е адресирано до кмета Добри Беливанов и председателя на Общинския съвет Таня Захариева, съобщиха от кметството. В него се казва: „Ние потомците и родствениците на видния възрожденец, учител, общественик и лексикограф Нестор Марков, изказваме искрена благодарност на Общински съвет гр. Хасково за обявяването на Нестор Марков за „почетен гражданин“ на гр. Хасково. Това е знак за уважение към паметта и делото на големия родолюбец и патриот, дал своя принос за възраждането на българщината в Хасковска област.

    Във ваше лице бихме искали да благорадим на цялата хасковска общественост, на Регионалния исторически музей и Регионална библиотека „Хр. Смирненски“, които активно участват във всички юбилейни чествания, посветени на Н. Марков, както и на ревностния изследовател и популяризатор на живота и делото му г-н Недялко Димов“.

    Писмото е подписано от девет родственици на Нестор Марков, който беше обявен посмъртно за един от почетните граждани на Хасково. То е разписано от проф. Светослав Марков, проф. Савка Шопова-Маркова, Марио Марков, Юлиян Марков, Денис Марков, Анелия Маркова, Ивайло Марков, Светослав Кипровски и Христо Кипровски.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ко
      кодакан тузлудерски
      5 -2
      20:05, 11 сеп 2017
      То това много хубаво с писмото но всички тия наследници цяла тумба ходилили са в родното му село Криво поле да видят къде е роден живял творил да се запознаят с хората Да отидат до МЕТЕРИМКАТА до ИШИКЪР до КАЙРЯЦИТЕ да пият вода от БИЧОВОТО ГЕРАНЧЕ Е това е по голямо уважение от колкото едно благодарствено писмо до Беливанич който едва ли знае за Нестор Марков Още повече пък как Таня Захариева
    Последни новини