От х:

Днес в x:

800 деца от Хасково спасиха от отсичане 65 дървета

Децата от Хасково спасиха от отсичане 65 дървета само за ден. Около 800 малки екоактивисти участваха в кампанията „Стара хартия за нова книга“, която мина през Хасково за втори път на 9-ти септември.

Те предадоха близо 5 тона стара хартия. Под надслов „Почисти и прочети“ децата научиха повече за рециклирането, разбраха как да събират разделно отпадъците и се сдобиха с над 1000 нови книжки по избор.

Хасково беше първият град домакин на кампанията тази година. Инициатива предстои в София, Русе, в Пловдив и в Бургас.

Средствата от събраната стара хартия в Хасково и в другите четири града на инициативата ще бъдат използвани за публикуване на специалното издание на кампанията „Ти можеш да спасиш планетата".

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ор
    Орфеец
    6 -3
    15:40, 11 сеп 2017
    Това беше едно от малкото мероприятия от програмата, при което единствените присъстващи (имащи интерес към събитието) ц***** бяха товарачите на хартията.
  • 2
    Ол
    олеле, поредната глупост
    10 -5
    17:52, 11 сеп 2017
    Честно казано съм в пълен потрес от напъните на общината да прави идиотски мероприятия, да се самопохвалва за това чрез дежурните ниско наведени в кръста медии и да си мисли, че е сътворила чудото на века. Как пък изчислиха, че са спасени 65 дървета - не 64 или 66? Боже, ще повърна наистина. Горките деца!!!! Ало общинарите, спрете се малко. Огледайте, ослушайте се, не чувате ли как хората ви се смеят на акъла?
    • Ме
      местен
      2 0
      09:30, 12 сеп 2017
      Ей, голям смях сте, прости хора! И не се притеснявате да го покажете на всички! Такъв идиот искам да съм и такива идиотски неща да се случват редовно в града ни!
  • 3
    Об
    общинар
    6 -5
    17:59, 11 сеп 2017
    Алооо а ти видя ли че инициативате не е на общината а на Екопак-фирмата, която сълира разделно боклуците? Така, че хич не е напън на общината да правятсъбитието, в случая са съдействали
Последни новини